• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Igor Karkaroff > София (Sofia)
София (Sofia)
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Igor Karkaroff
Śmierciożercy
his eyes are like angels
but his heart is cold
Zawód
przedsiębiorca, zaklinacz
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
25
OPCM
Transmutacja
14
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
14
15
4
Brak karty postaci
26-07-2025, 20:23

София (Sofia)
Krnąbrna samica puchacza śnieżnego, o regularnym upierzeniu i białej, wyraźnej szlarze. Urzekający pyszczek bywa jednak zwodniczy – na polecenie właściciela zwykła posłusznie kąsać adresata w palec.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Melusine Rookwood
Czarodzieje
żeby był, żeby chciał być, żeby nie zniknął
Zawód
urzędniczka, asystentka, pośredniczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
10
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
7
0
Siła
Wyt.
Szybkość
4
14
11
Brak karty postaci
24-01-2026, 19:20

Melusine Rookwood

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 03.05.1962

Igorze,

cóż za osobliwa magia musiała nawiedzić Twą osobistość, skoro wspomnienie mej osoby zdołało przebić się przez gąszcz spraw donioślejszych niż plama po kawie na ministerialnej koszuli. Nie brałam Cię dotąd za człowieka przesadnie pamiętliwego w kwestii drobnych słabostek — dlatego żywiłam cichą nadzieję, że po naszym spotkaniu wywiązałeś się z obowiązków należycie. Byłoby przecież wielką stratą, gdyby tak entuzjastyczna jednostka dorobiła się solidnego minusa w aktach zawodowych.

Pozostaję również w przekonaniu, że zdrowie Ci sprzyja. Trudno bowiem inaczej wytłumaczyć fakt, iż masz dość energii, by wsłuchiwać się w miłe ćwierkanie ptaszków, niosących ploteczki o mojej sytuacji osobistej. Martwisz się? To doprawdy rozczulające.

Przyznam jednak, że liczyłam na to, iż znajdziemy między sobą tematy nieco ciekawsze niż błahostki matrymonialne i społeczne powinności. A jednak… martwię się, wiesz? Czysto teoretycznie, rzecz jasna. Czemuż bowiem wciąż nie przywdziałeś kajdan zobowiązań z odpowiednią kobietą? Czy coś Cię uwiera, towarzyszu — czy może po prostu nie każda forma zniewolenia zasługuje na Twą uwagę? Jeśli brak Tobie adekwatnej uwagi, mogę pokierować Twą osobę w miejsce adekwatne.

Jeśli już wyszedłeś z inicjatywą, będę miała do Ciebie sprawę również zawodową, zgodną z możliwościami tak wspaniałej osobistości. Przyjdę znużona kolejną szarugą dnia codziennego, może zdołasz mnie zaciekawić.

Z życzliwościami,

Melusine

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Odille Ollivander
Czarodzieje
And if you'd never come for me, I might've drowned in the melancholy.
Zawód
projektantka różdżek, artystka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
panna
Uroki
Czarna Magia
5
0
OPCM
Transmutacja
13
16
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
10
Brak karty postaci
25-01-2026, 21:02

Odille Ollivander

Chelmsford, 30 kwietnia 1962

Szanowny Panie Karkaroff,

Jestem rada, że wieści o mojej rodzinie i wierności, którą obdarzamy nasz fach, meandrują poza granice Wielkiej Brytanii, docierając do uszu czarodziejów w miejscach, których sama nigdy nie miałam okazji zobaczyć. Nie bez powodu powiada się, że życie jest przeznaczoną nam ciągłą zmianą, a choć noszę w sercu dużo szacunku dla mistrzostwa rodu Gregorowiczów, sądzę, że odczuje Pan różnicę, zjednoczywszy się z różdżką powstałą spod dłoni moich krewnych. Proszę pozwolić mi na tę drobną oraz rodzinnie lojalną uszczypliwość, szczerze jednak wierzę, że stoi Pan przed zmianą na lepsze.

Dobór komponentów obecnej różdżki oferuje mi ogląd na rys charakterologiczny, który, mam nadzieję, uda się nam jeszcze pogłębić podczas poszukiwań odpowiedniego egzemplarza, czy raczej - ułatwieniu jemu odnalezienia Pana. Przyznam, że moją osobistą fascynacją jest obserwowanie, czy różdżka, która wejrzała w duszę i potencjały jedenastolatka, zostałaby dla niego wybrana również w dorosłości, dlatego nigdy nie odmawiam podobnym prośbom. Jeśli nie koliduje to z Pańskimi zobowiązaniami, zapraszam do sklepu na Pokątnej drugiego maja, będę dostępna na miejscu od godziny siedemnastej do dziewiętnastej. 

Z wyrazami szacunku,

Odille Ollivander

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Antonia Borgin
Śmierciożercy
I can resist everything except temptation
Zawód
zaklinacz, pracuje w Ministerstwie Magii
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
0
14
OPCM
Transmutacja
6
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
11
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
10
8
Brak karty postaci
28-01-2026, 20:32

Antonia Borgin

Drogi Sąsiedzie,

publiczna łaźnia na Nokturnie to prawdopodobnie najgorszy z możliwych pomysłów - chyba że wprowadzi się surową selekcję gości, albo najlepiej… zostawi się w niej tylko mnie. Zanim zapytasz, dlaczego to aż tak zły pomysł, od razu wyjaśniam. Leo spod jedynki od miesiąca nie ma dostępu do bieżącej wody, a jego żona ostatnio wygrażała się, że zostanie kurtyzaną tylko po to, by ten w końcu się wykąpał. Kto by pomyślał, że w ogóle pojmuje znaczenie tego słowa?

Jeśli jednak w Twoim planie jest zaproszenie wyłącznie mnie, to być może powinnam sama zepsuć Ci rurę - dla zachowania konsekwencji.

Co do malowania, liczę, że te wyrzuty sumienia potrwają przynajmniej do maja, do którejś z obiecanych niedziel, bo im dłużej przyglądam się tym zaciekom, tym bardziej zaczynam na to liczyć. W drugą niedzielę miesiąca powinnam być wolna - jeśli zmienią Ci się plany, zostaw kolejny liścik. Najlepiej z kolejną butelką wina i ładnym bukietem.

Faktycznie poprawia humor

Antonia

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Eliksir Wielosokowy
Eliksir Wielosokowy
Zawód
Każdy
Genetyka
Czystość krwi
metamorfomag
Sakiewka
Stan cywilny
żebracza
Uroki
Czarna Magia
OPCM
Transmutacja
Magia Lecznicza
Eliksiry
Siła
Wyt.
Szybkość
Brak karty postaci
28-01-2026, 20:52

Oksana

Londyn, 02.05.1962

Drogi Igorze,

nakładając dziś olejek na nagą skórę myślałam o Tobie. Wspominałam wszystko to, co się zdarzyło i co jeszcze się nie wydarzyło, ale przecież wydarzyć się może, prawda? Jedynie nadzieja trzymają mnie dziś przy względnie zdrowych zmysłach. Nie widziałam Cię już od miesiąca, tęsknota zdaje się wypalać mnie od środka, zadając fizyczny ból. Mam już dość tych katuszy, pragnę, abyś położył im kres - i jestem więcej niż pewna, że i Ciebie dręczy pragnienie, nawet jeśli nie chcesz się do tego przyznać. Mnie mógłbyś wszystko powiedzieć. Każde Twoje słowo w mym sercu słodkie wywołuje dreszcze. Och, Igorze, to takie przekleństwo czuć się samotnym!

Tak bardzo mi źle na myśl o tym, co ostatnio miało miejsce. Czytałam Proroka Codziennego i dowierzałam własnym oczom. Żądają ode mnie rejestracji różdżki! Czy mogą? Czy to zgodne z prawem? Ty na pewno się na tym znasz, mógłbyś mi pomóc? Dżentelmen nie odmówiłby damie w potrzebie, nie mylę się? A ja potrzebuję Twojej pomocy. Pomocy i Twoich ust, bo ich wspomnienie przestało mi wystarczać. Moglibyśmy spotkać się w kawiarni na Pokątnej, tam obok sklepu jubilerskiego? Chciałabym Ci coś pokazać. Mógłbyś mi powiedzieć co mam zrobić, żebym mogła pozostać w Anglii.
Założę tę sukienkę, która tak przypadła Ci ostatnio do gustu.

Całusy,

O.

| list był skroplony perfumami, a pod podpisem znalazł się ślad poszminkowanych ust
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Yavor Karkaroff
Akolici
Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąć, wiecznie czyni dobro.
Zawód
Przedsiębiorca, rzemieślnik
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
0
30
OPCM
Transmutacja
15
8
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
6
6
3
Brak karty postaci
31-01-2026, 19:34

Yavor Karkaroff

Londyn, 25 kwietnia 1962

Igorze,

dziw bierze, że pamiętasz o dacie tak mało zobowiązującej, dotyczącej persony, która formalnie zmarła przed trzema laty. Przez moment sądziłem nawet, że Twoje ptaszysko pomyliło adresata, lecz czterdzieści osiem lat zapisanych między wersami nie pozostawiało wątpliwości — to jednak ja. Wobec tego, zgodnie z angielskimi standardami, wypada powiedzieć: dziękuję. Za pamięć.

Byłem przekonany, że ostatnie zdarzenie na Nokturnie domknęło sprawy wystarczająco szczelnie i każdy z nas pójdzie dalej, we własnym tempie i bez konieczności powrotów. Widocznie prawdziwa magia życia bywa bardziej natrętna, niżby człowiek sobie tego życzył.

Do końca kwietnia znikam z pola widzenia. Jeśli jednak w maju uznasz, że masz ochotę na rozmowę — bez rozliczeń i demonstracji siły — drzwi pozostają otwarte. Być może warto sprawdzić, jak smakuje relacja określana mianem ojciec i syn, choćby tylko raz, bez deklaracji i bez złudzeń.

Przeżyj,

Twój ojciec

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

Skocz do:

Aktualny czas: 02-02-2026, 09:16 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.