• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Maelle Seymour > Kremówka
Odpowiedz
Odpowiedz
Maelle Seymour
Czarodzieje
watch me when i break and say it's paradise.
Zawód
była kurtyzana, tancerka burleski
Genetyka
Czystość krwi
potomkini wili
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
0
5
OPCM
Transmutacja
11
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
10
18
Brak karty postaci
03-01-2026, 17:47

Kremówka
Młoda i niezbyt rezolutna, zdarza się, że czasem nie zauważy szyby i w ekscytacji dostarczeniem listu uderzy w szkło. Chętnie garnie się do ludzi, przyjmuje smakołyki i sporo czasu spędza na polowaniach, z których czasem wraca poturbowana - raczej nie przez zwierzęta, a gałęzie, o które zahacza w locie.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Morty Dunham
Akolici
L'ennemi, tapi dans mon esprit, fête mes défaites
Zawód
muzyk - wiolonczelista, wróżbita
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
15
OPCM
Transmutacja
0
20
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
11
10
Brak karty postaci
06-01-2026, 00:48

Morty

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 22 marca 1962

Ogniu moich wizji, nocne tchnienie na rozgrzanym policzku świata,

Bezsenność bywa największym przekleństwem tych, którzy wyczekują jutra. Lubię myśleć, że gorąca kąpiel jest dobra na wszystko. Na każdy lęk. Smutek. Ból. I przekleństwo wspomnień, o których nie możemy zapomnieć. Gwiazdy dzisiaj ukryły się za chmurami, ale nadejdzie taki dzień, gdy znowu ukryjemy się pod grubymi kocami i obejrzymy spektakl Perseidów.

Głęboko wierzę, że twój sen jest wróżbą, za którą przemawia przeznaczenie. Księżyc, z którym scaliłaś się w jedno, to symbol kobiecej mocy, cykliczności, wiecznego powrotu. Pióra są świadectwem metamorfozy. Umieramy, aby się odrodzić. Gubimy, aby odnaleźć się na nowo.
Poranek, który zwiastuje pisklę wykluwające się z Twojego brzucha, to nie tylko ból, to także zapowiedź nowego jutra.
Czyż każda noc nie jest studnią pełną cudów, a każde przebudzenie narodzinami kolejnego świtu?

Czasem wydaję mi się, że historia o przeklętej wiolonczeli, którą usłyszałem z ust babki, nie była jedynie opowieścią zrodzoną z lęku, a jej klątwa dotknęła nie tylko mnie, ale również Ciebie, ukochana kuzynko. Wybacz mi, jeśli to prawda.

Twój,

Morty

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 10-01-2026, 09:35 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.