• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Morty Dunham > Sybilla
Odpowiedz
Odpowiedz
Morty Dunham
Akolici
L'ennemi, tapi dans mon esprit, fête mes défaites
Zawód
muzyk - wiolonczelista, wróżbita
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
15
OPCM
Transmutacja
0
20
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
11
10
Brak karty postaci
09-19-2025, 17:41

Sybilla
Zaczepna.
Wygląd to tylko pozory, w istocie to zło wcielone. Ochoczo ugryzie cię w palec, jeśli zbudujesz jej taką okazje. Czasem zdarzy jej zgubić list, lub kilka. To nie tak, że to właściciel ignoruje korespondencje i tak usprawiedliwia ewentualny brak odzewu.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Manon Baudelaire
Śmierciożercy
normal is an illusion. what is normal for the spider is chaos for the fly.
Zawód
alchemiczka w szpitalu św. munga
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
0
10
OPCM
Transmutacja
4
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
23
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
7
Brak karty postaci
09-21-2025, 12:50

ℳ

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 12 III '62

Mon chéri,

dokądkolwiek wygonią Cię wiatry Twych przygód, oczekuję, że wrócisz do domu przed dziewiętnastą. Musimy porozmawiać. Będę czekać na miejscu.

Nie wystawiaj mojej cierpliwości na próbę.

Twoja M.

by the pricking of my thumbs, something wicked this way comes
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Nathaniel Crouch
Czarodzieje
For a child, the loss of a parent is the loss of memory itself
Zawód
Student prawa magicznego, lobbysta
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
16
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
10
5
Brak karty postaci
09-22-2025, 20:51

Nathaniel Crouch

Manchester, 14 marca 1962 roku

Mortimerze

Próbuje zrozumieć, zawsze próbuje je zrozumieć i nigdy mi nie wychodzi. Gdy szepczą swe oczekiwania, gdy oznajmiają swoje wymagania i gdy oskarżają o zaniedbania. Słucham ich,  naprawdę się staram. Zaczynam sądzić, że to wybór nadawcy jest u mnie problemem, a może to zawsze jest wina odbiorcy? Powiedz czy przygotowania do recitalu pochałania wszelki twój czas, uniemożliwiając sposobność wyjścia? A może inne ważności twego życia uniemożliwią Ci spotkanie? 

Oczekujący 

Nathaniel

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Francesca Goldsmith
Zwolennicy Dumbledore’a
As I watched them I knew I'd probably never be like that
Zawód
Auror
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
mugolak
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
19
0
OPCM
Transmutacja
20
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
10
11
Brak karty postaci
10-19-2025, 20:29

Francesca Goldsmith

Londyn,  26 marca 1962 roku

Morti

Może nie powinnam pisać.  Z nielicznymi mogą się jednak naradzić w tej sprawie, nie wiem nawet jakbym miała to wszystko wytłumaczyć.

Widziałeś się ostatnio z Leonie? Obawiam się o nią, mam wrażenie, że dzieje się coś niedobrego. Spotkałam ją ostatnio w Cardiff, dobrze, że znalazłam się w tym miejscu.  Było tak blisko kolejnej tragedii, jak ona się właściwie tam znalazła? Mam tak wiele pytań.

Powiedz, wszystko u ciebie w porządku? Czasem o Tobie myślę, prawie zapomniałam jak brzmi wiolonczela. Było kiedyś prościej, nie sądzisz? Przed tym wszystkim, przed naszymi decyzjami.

Francesca

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Francesca Goldsmith
Zwolennicy Dumbledore’a
Zawód
Auror
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
mugolak
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
19
0
OPCM
Transmutacja
20
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
10
11
Brak karty postaci
10-20-2025, 19:42

Francesca Goldsmith

Londyn, 31 marca 1962 roku

Mortimerze

Naprawdę musiałam się za Tobą stęknięć, zapomniałam jaki inteligentny i przenikliwy jesteś!
Gdyby co, Morti? Nie przerywaj sobie. I wierz mi, tamtego wieczoru nie miałam zamiaru się z nią spotkać. Przypadek, prawie jej nie poznałam. Nieważne, teraz już nieistotne. Widzę, jak wygląda sytuacja.
Nie miewam trosk, nic wartego zużycia atramentu. Pocieszający jest fakt, że nadal posiadasz stabilne zatrudnienie i można Cię w tym teatrze zastać. Widzisz, nie mamy się całkowicie o co martwić.
Po prostu sprawdź czy wszystko w porządku u Leonie, tylko po to zawracam Ci głowę.

Francesca

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Francesca Goldsmith
Zwolennicy Dumbledore’a
Zawód
Auror
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
mugolak
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
19
0
OPCM
Transmutacja
20
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
10
11
Brak karty postaci
10-20-2025, 21:06

Francesca Goldsmith

Londyn, 31 marca 1962 roku

Morty

Czasem uznaje, że masz mnie za dobrze rozpracowaną.
Uznajmy, że nie jesteś naiwny, a ja nie jestem aż tak egoistyczna –  złoci z nas ludzie.
Wracając do meritum naszej konwersacji. Leonie zadarła z nieodpowiednimi ludźmi w Cardiff, nie wiem gdzie ich poznała. Nie będę wchodzić w szczegóły, zapewne sama Ci kiedyś opowie, lecz była wyraźne roztrzęsiona całym zajściem. I proszę potraktować słowo „roztrzęsiona” w maksymalnej interpretacyjnej formie.  Jakby, wiesz, że nie jestem za dobra w takim momentach.
Będę czekać na Ciebie jutro po Twojej próbie, pójdziemy na pinta. Znam miejsce, gdzie serwują najlepsze lane z beczki.

Francesca

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Daniel Dodge
Czarodzieje
Daniel, you did it, you made me cry. You spent ten days in bed when I asked you why
Zawód
Inwestor, Złodziej, Diler, Szmugler
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
11
5
Brak karty postaci
10-20-2025, 21:31

D. D.

Londyn, 18 marca 1962 r.

Kopę lat, Morty

Wiem, wiem - raczej się nie spodziewałeś, że się do Ciebie odezwę i szczerze mówiąc... ja też nie.  Masz już pewnie swoje sprawy, swoje życie - weź no przypomnij mi, ile lat Ci w tym roku stuknęło? 

Bez pierdolenia -  przysięgam nic od Ciebie nie chcę,  a jeśli słowa takiej szumowiny jak ja nic dla Ciebie nie znaczą, to masz całkowitą rację.  Więc co Ty na to, że przysięgnę na mamę? Wtedy będzie dobrze, hm?

Mam  wobec Ciebie mały dług, który chciałbym spłacić, wiesz, honor złodzieja i takie tam.  Daj znać, kiedy możemy się spotkać. Jeśli wolisz, możesz kazać mi się wypchać.

Daniel Dodge

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Leonie Figg
Akolici
you bled me dry, left me for dead, when all i craved was being held.
Zawód
magibotaniczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
panna
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
8
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
13
Brak karty postaci
10-20-2025, 21:37

Leonie Figg

Cardiff, 27.03.1962

Mort,

Twój sen jak zwykle się sprawdził. Harris, pamiętasz go, prawda? Mówiłam Ci, że jakiś czas temu szef zatrudnił we Fruwokwiecie swojego bratanka lub innego pociotka, nie znam dokładnego stopnia ich pokrewieństwa. Tak czy inaczej - kiedy dziś przyszłam do pracy, okazało się, że ostatniej nocy Harris nie zakończył pracy zaklęcia nawadniającego i praktycznie utopił plangentinkę, którą zajmowałam się od kilku miesięcy. Trafiła do nas schorowana i skarlała i dopiero niedawno udało mi się doprowadzić ją do zdrowia. Zaczęła kwitnąć, rodziła coraz dorodniejsze owoce, więc dlaczego potrzeba jednego aktu głupoty jednego głupiego człowieka, żeby to zniweczyć? Nie odratowałam jej, nie było na to szas. I chociaż jestem zła, wściekła nawet, to chyba jest mi bardziej przykro, bo żadna roślina nie zasługuje na Harrisa. To straszny tuman. Mam ochotę podpalić tlen, którym oddycha.

Płaszcz płaszczem, ale uważaj na siebie. O tej porze roku bardzo łatwo złapać latający katar i chociaż wyglądałbyś rozkosznie jako unoszący się nad ziemią balon, nie chciałabym musieć prowadzić Cię na sznurku, Mortie, z nadzieją, że gdzieś mi nie odlecisz. Poza tym wszystko w porządku? Pewnie się nie wyspałeś, co?

Całusy,

Leonie

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Daniel Dodge
Czarodzieje
Daniel, you did it, you made me cry. You spent ten days in bed when I asked you why
Zawód
Inwestor, Złodziej, Diler, Szmugler
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
11
5
Brak karty postaci
10-21-2025, 08:03

D. D.

Londyn, 18 marca 1962 r.

Morty

Do diabła z manierami, po pierwsze zawsze powtarzam, że starzy ludzie nie zasługują na szacunek tylko dlatego, że są starzy - co to niby za osiągnięcie w tych czasach? W średniowieczu, może, kiedy średnia życia wahała się między 25 a 35 lat, ale teraz? Po drugie, wcale nie jestem taki stary - zostańmy przy Danielu. Albo Dannym.  Obojętnie.

Może Twoje trzecie oko wymaga polerowania? Robisz z niego jeszcze użytek? A może po prostu nie nabrużdżę Ci tak, żeby siła wyższa zdecydowała, że musi Cię przede mną ostrzec, weź to pod uwagę, mój chłopcze.

Dwadzieścia siedem - słuszny wiek. Trochę się nazbierało tych zaległych urodzin...

Już, już, nie gorączkuj się tak Morty, wyjaśnię Ci wszystko osobiście - skoro jednak zdecydowałeś się nie kazać mi spierdalać. I wiesz jak to jest, faceci tacy jak ja nie mówią o uczuciach, chyba że są głodni. Jeśli jednak sprawi Ci to przyjemność, przyznaję, czasami o Tobie myślałem i zastanawiałem się, jak żyjesz i czy wyszedłeś na prostą.

Znasz Notting Hill Social Room? Żeby wejść, trzeba być członkiem. Powołaj się na nazwisko Dante Montague. W razie kłopotów, portier nie gardzi srebrem. Jutro o 20.00.

Danny

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Jasper Prince
Akolici
Zawód
Uzdrowiciel, toksykolog
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
0
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
25
15
Siła
Wyt.
Szybkość
5
10
6
Brak karty postaci
Wczoraj, 02:50

Jasper Prince

28 marca

Mortie

W pierwszej chwili myślałem, że napisałeś, bo znowu miałem okropne sny - wydawało się, że dotyczyły zupełnie innej części świata, ale i tak wiesz jak jest. Czasem zazdroszczę ci symboli i umiejętności ich odczytywania, moje koszmary potrafią być dosłowne i brutalne (a kiedy indziej niejasne, sam wiesz). Ale chyba jednak napisałeś, bo miałeś innego rodzaju przeczucie, prawda? W Edynburgu było świetnie, a teraz jest… jeszcze lepiej. Właśnie siedzę na oddziale (przesyłam mój grafik! Ale przecież chyba go masz!), a wcześniej… cóż, nie planowałem jej mówić o pewnych snach i sprawach, ale nie dało się tego ukryć. I wiesz co? Ona nawet przyjaźni się z kimś podobnym (czasem zapominam, że w całej Anglii nie ma jedynie mnie i Ciebie) i wszystko jest w porządku, więcej niż w porządku. Miałeś rację, warto czasem sięgać po szczęście. Kiedyś ci ją przedstawię, ale wszystko jest bardzo świeże, a ona bywa nieśmiała.

Jasper

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 11-17-2025, 12:11 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.