• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Augustus Rookwood > Kasztan
Odpowiedz
Odpowiedz
Augustus Rookwood
Śmierciożercy
paint me as a villain
Zawód
właściciel pubu, przestępca, oszust
Genetyka
Czystość krwi
metamorfomag
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
5
16
OPCM
Transmutacja
7
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
15
10
Brak karty postaci
08-27-2025, 20:39

Kasztan
Najzwyklejsza sowa uszatka, której wybór determinowało to, że pełno takich lata po Wielkiej Brytanii nie będzie przyciągała do siebie uwagi. Samiec liczy sobie około pięciu lat i osiągnął większe rozmiary, czemu sprzyja nieposkromiony apetyt. Kasztan zawsze domaga się sowich przysmaków i często opuszcza swojego właściciela, aby zapolować. Bywa złośliwy i uparty, podobnie jak i Augustus, ponadto jest jak on kłótliwy. Dużo skrzeczy, krzyczy i hałasuje. Czasami złośliwie pozostawia po sobie odchody na meblach, dzięki czemu zawdzięcza swoje imię - Kasztan.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Drew Macnair
Śmierciożercy
the only way to get rid of temptation is to yield to it
Zawód
zaklinacz, namiestnik Suffolk
Genetyka
Czystość krwi
metamorfomag
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
pełna
żonaty
Uroki
Czarna Magia
0
40
OPCM
Transmutacja
14
2
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
12
2
Brak karty postaci
08-28-2025, 23:12

Augustus

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 01.03.1962

Augustus,

jesteś pewien, że przyjąłeś dzisiejszą dawkę eliksiru? Mam wrażenie, że trochę cię nosi - nosi jak hipogryfa, po pokazaniu mu środkowego palca zamiast wykonania ukłonu.

Wierz mi lub nie - zrobiłem co mogłem i też nie godzę się z tym, jak to wszystko się skończyło. Podziękuj szlamolubom - mają się ostatnio wyjątkowo dobrze i co gorsza zyskują coraz liczniejsze grono zwolenników. Może ludziom spodobała się ta irracjonalna rewolucja?

Doskonale wiesz, że nie mogłem tego zablokować. Mój głos ma taką samą wagę, jak wszystkich innych, którzy z uśmiechem na ustach poprali tego skończonego idiotę. On już wie i... nie jest zadowolony. Nikt z nas nie jest.

Ps. zwolniło się łóżko w Mungu; uciekłeś czy nie stawiłeś się na czas?

Drew per bezużyteczny bałwan

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Igor Karkaroff
Śmierciożercy
his eyes are like angels
but his heart is cold
Zawód
przedsiębiorca, zaklinacz
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
25
OPCM
Transmutacja
14
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
14
15
4
Brak karty postaci
09-01-2025, 16:36

Igor Karkaroff

Londyn, 15 kwietnia 1962

Augustusie,

mam nadzieję, że Twoje zaangażowanie w naszą sprawę pozostaje niezmiennie intensywne, a nagłe wahania pogody nie przysporzyły Ci żadnego kataru. Wspominam o tym nie bez przyczyny, bo ― zgodnie z ustaleniami, które poczyniliśmy przy wódce przed dwoma tygodniami ― moje oczy na dłużej spoczęły na jednym ministerialnym nazwisku. Wierzę, że pod wpływem naszej wyjątkowej siły perswazji człowiek ten mógłby okazać się wartościowym źródłem informacji ― wygląda na takiego, który sporo wie o samym Dumbledorze i jego nowym pionku, którego mianowali ostatnio ― ku Twej niezmiernej uciesze ― na ministra. Co więcej, wygląda też na takiego, który ma za uszami sporo bardzo głęboko poukrywanych brudów; mamy więc chyba podstawy ku temu, by w nadziei na owocną współpracę poobserwować go trochę dłużej. Facet jest w składzie Personelu Pomocniczego, tam też sprawuje funkcję Starszego Podsekretarza. Intuicja podpowiada mi, że będzie lepszą zdobyczą od tego, który nosi w tym otoczeniu miano Doradcy Ministra ― obydwaj dobrze wiemy, że palant podpisany tą funkcją jest zaledwie przykrywką dla starego dyrektora, którego uznawać by należało za jedynego oficjalnego mentora mugolaka.
Daj znać, czy dwudziestego dziewiątego masz czas powałęsać się ze mną w ślad tego, o którym Ci opowiedziałem. Według harmonogramu pracę kończy o czwartej popołudniu ― być może warto byłoby się rozeznać, pod jaki adres zwykł zmierzać po skończeniu obowiązków i jak wiele znaczą dla niego żona i dzieci.

Z pozdrowieniami

Igor

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Melusine Rookwood
Czarodzieje
żeby był, żeby chciał być, żeby nie zniknął
Zawód
urzędniczka, asystentka, pośredniczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
zaręczona
Uroki
Czarna Magia
10
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
7
0
Siła
Wyt.
Szybkość
4
14
11
Brak karty postaci
09-23-2025, 18:35

Melusine Rookwood

Londyn, 02 kwietnia 1962

Drogi Augustusie,

mam niekłamaną nadzieję, że los nadal snuje nad Tobą swój łaskawy całun i że wciąż jesteś w stanie podnieść się o własnych siłach po nocnych ekscesach. Nie dopuszczam, choć odrobina niepokoju we mnie tkwi, że w końcu przywlokłeś ze swych jednonocnych schadzek coś więcej niż ból głowy. Choroby, jak dobrze wiesz, przystają ulicznym hulakom, a nie Rookwoodom, którzy winni jeszcze nosić resztki reputacji na barkach. Ciocia, w swej wielkiej sile, nadal wierzy, że jesteś porządnym chłopcem — niech Merlin broni, by jej wiara nie rozsypała się szybciej niż Twoje sykle przy pierwszej okazji.

Przechodząc do spraw bardziej światłych — wykonałam nareszcie powierzone mi zadanie i zdobyłam kilka perełek, które, mam wrażenie, mogą się Tobie wydać niezwykle przydatne w handlu i innych Twoich interesach. Wiesz, że nie lubię dzielić się czymkolwiek na darmo, więc doceń, że tym razem szczodrość moja wyprzedziła rozsądek.

Zamierzam odwiedzić Twój przybytek w najbliższym czasie. I proszę Cię, Augustusie, zrób choć raz coś właściwie: wyczyść porządnie szklanki. Nie mam najmniejszej ochoty znowu stawiać na barze skargi, że Twój barman podaje mi whisky w naczyniu bardziej tłustym niż włosy Twoich dawnych miłości.

Pozostaje Twoją lepszą i zdecydowanie bardziej rozsądną kuzynką,

Mel

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Tom Riddle
Konta Specjalne
Nie ma czegoś takiego jak dobro i zło. Jest tylko władza i potęga, i ludzie zbyt słabi, by po nią sięgnąć.
Zawód
Nieznany
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
pełna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
OPCM
Transmutacja
Magia Lecznicza
Eliksiry
Siła
Wyt.
Szybkość
Brak karty postaci
10-10-2025, 18:55

Lord Voldemort

30 marca 1962

Augustusie,

Wiem o wszystkim, co się dzieje.
Wiem też, kto potrafi zachować rozsądek, kiedy inni pozwalają, by strach kierował ich działaniami.

Minister, Grindelwald - niech dalej próbują przekonać świat o własnej sile. Ich czas dobiega końca.

Obserwuj. 

Nie działaj pochopnie.
Nie wchodź w rozmowy, których nie potrzebujesz lub nie umiesz prowadzić.
Zapamiętaj szczegóły. Zapamiętaj, co widzisz. Zapamiętaj, o czym z innymi rozmawiasz. Nie działaj, póki nie każę.
Cierpliwość jest teraz wszystkim.

Wkrótce się spotkamy.

Kiedy wezwę - odpowiesz.

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Anastasiya Trubetskoy
Czarodzieje
si tu n'existais pas déjà
je t'inventerais
Zawód
utrzymanka i matka
Genetyka
Czystość krwi
potomkini wili
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
zaręczona
Uroki
Czarna Magia
21
0
OPCM
Transmutacja
0
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
15
Siła
Wyt.
Szybkość
10
5
10
Brak karty postaci
11-03-2025, 19:07

Anastasiya

Londyn, 25 kwietnia 1962

Augustusie,

miałam sen, wczoraj, byłeś w nim ― zakrwawiony, cierpiący, nieprzytomny. Nie odzywałeś się od dawna, więc zaniepokojona zajrzałam do Twojego pubu ― ta WYZUDANA LAFIRYNDA ZZA BARU powiedziała, że nie wiadomo, kiedy wrócisz, dlatego poprosiłam ją, by przekazała Ci, że o Ciebie pytałam. Ty pozwalasz jej się tak ubierać do pracy?! Chyba pomyliły jej się stanowiska! Wygląda jak pierwsza lepsza uliczna kurwa, ale Ty przecież masz do takich słabość, wystarczy tylko wspomnieć tę rudą sukę, którą ostatnim razem wytargałam za włosy z Twojego salonu. Nie napisałeś ani nie zajrzałeś do mnie aż do tej pory, więc pewnie specjalnie milczała ― wierz lub nie, ale następnym razem, jak ją zobaczę (tak w ogóle, nawet jeśli zakryje ten swój obwisły biust możliwie najmniej wyciętym dekoltem), dam jej popalić. Niech sobie nie myśli, że ma jakikolwiek wpływ na nasz związek, albo że jest zdolna go sabotować.
Chcę wierzyć, że masz się dobrze, ale odezwij się jak najszybciej, martwię się, choć pewnie nie ma o co ― zapewne zajęty jesteś dupczeniem jakieś kolejnej wywłoki, jakby dopadła Cię amnezja, w czyich ramionach jest Ci najlepiej. Poza tym chciałam oddać Ci pieniądze, które pożyczyłam ostatnio, no i porozmawiać o

Całuję

Nastya

List oblano kobiecymi perfumami.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 11-17-2025, 14:05 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.