• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Rafael Crouch > Sowa Rafała
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Rafael Crouch
Czarodzieje
Zawód
Dep. Międzynar. Współpracy Czarodziejów
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
żonaty
Uroki
Czarna Magia
13
0
OPCM
Transmutacja
13
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
5
Siła
Wyt.
Szybkość
10
10
10
Brak karty postaci
18-12-2025, 13:29

Bezimienna
Mała i lata

Wzór listu

Kod:
<div id="sowa"><div class="envelope">
<div class="area header"><h3>Rafael Crouch</h3><p>— najedź, by rozwinąć pergamin —</p></div><div class="area letter-body"><h2 class="list-date">MIEJSCE, DATA</h2>

<p class="recipient-name">ZWROT DO ADRESATA</p>
<p>AKAPIT LISTU - TREŚĆ WŁAŚCIWA</p>
<p style="text-align: right;">Kłaniam się,
</p><p class="sender-name">R. C. </p></div></div></div>
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Daniel Dodge
Czarodzieje
I'm asking you to come there and make me look good. Alright?
Zawód
Inwestor, Złodziej, Diler, Szmugler
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
11
5
Brak karty postaci
30-01-2026, 10:37

Daniel Dodge

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 16 maja 1962 r.

Rafael,

jest takie mugolskie powiedzonko, jak trwoga, to do Boga. Uduchowiony za bardzo nie jestem, ale za to wiem, do jakich drzwi walić, kiedy robi się gorąco.

Wykrakałeś z tą kontrolą, wiesz? Tylko że jest dużo gorzej. Pieprzony Bernard Cringe próbuje mi się dobrać do dupy - i nie zgadniesz, ale jest z Twojego departamentu. Wzywają mnie na dywanik, chcą, żebym złożył wyjaśnienia, tak to się teraz nazywa. Muszę przedstawić im faktury i dokumenty, generalnie, mnóstwo papierologii. Część ksiąg prowadzę na bieżąco, nie ma głupich, ale tak czy siak, Twoje oryginalne podpisy (albo twoich podnóżków), ułatwią sprawę.

Z góry zakładam, że zgodzisz się  pomóc - w największym zaufaniu podsyłam Ci teczkę, która wymaga szczególnej uwagi. Będę też więcej niż wdzięczny za wskazówki dotyczące samego przesłuchania. Jakieś kruczki prawne, poprawki, na które mogę się powołać, precedensy, zasady zwolnień podatkowych? Sporo obracam też mugolskim sianem, to wydaje się poza regulacją Waszego departamentu - jak wygląda współpraca z bankami nie-czarodziejów?

No i ten cały Cringe… Wiesz cokolwiek o tym maślaku? Mmoże akurat jadłeś z nim lunch czy tam miałeś przerwę na papieroska? Wziąłby w łapę, czy lepiej tego nie próbować?

PS Będę mieć dla ciebie coś dobrego. Pod warunkiem, że nie pójdę siedzieć.

Daniel

Sowa dostarczyła do Rafaela zestaw dokumentów a także kopię listu od Bernarda Cringe'a
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Daniel Dodge
Czarodzieje
I'm asking you to come there and make me look good. Alright?
Zawód
Inwestor, Złodziej, Diler, Szmugler
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
11
5
Brak karty postaci
Wczoraj, 19:13

Daniel Dodge

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 17 maja 1962 r.

Rafael,

Inwestowałem - ale tylko to, co wcześniej wyprałem. Zrobiła się kaszana, mleko się rozlało i śmierdzi - mogę tylko zadbać, żeby nie rozniosło się bardziej.

Carter, no tak, coś mi świta. Cygara - to ten niski wypierdek, nie? Może właśnie zasłużył sobie na paczkę kubańskich… Kopie powinny się nadać, Wasze pieczątki raczej są z tych budzących respekt, nie? Mina zrzednie temu Cringe’owie, jak to zobaczy; choć doszły mnie słuchy, że to typ, którego może ciągnąć do zabawy w Brygadę Detektywów.

Może, choć to też byłby dziwny ruch: nie mam absolutnie żadnych powiązań ani z żadną partią, ani z tym całym politycznym gnojem. W tym środowisku jestem plankton i całkiem mi to odpowiada. Zero partyjnego finansowania, zero darowizn dla członków zarządów, no nic. Podejrzewałbym raczej, że zaczną brać pod lupę każdego z niewystarczająco brytyjsko brzmiącym nazwiskiem. Albo twoich kuzynków, dla przykładu.

Tia, nie mam zamiaru tam fikać, będę możliwie najbardziej transparenty. Cwaniakowanie to jakaś strategia, ale nie na tego leszcza - tu trzeba na spokojnie. Dzięki, panie Crouch. Nagle doceniam Twoje nazwisko bardziej niż dwa tygodnie temu. Magia.

No i co, masz rację. To nie są… miliony. Do milionów niestety daleko. Dla Ciebie pewnie nawet drobne, toteż dziwię się… Ostatnio akcje skoczyły mi o 10 procent, nie wybrałem też żadnej większej gotówki. Myślisz, że ktoś mógł mnie tak po chamsku podpierdolić?

PS Smacznego. Daj znać, jak weszło.

Czołem,

Daniel

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 02-02-2026, 09:32 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.