• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > William Travers > Tortuga
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
William Travers
Śmierciożercy
Freedom isn’t enough. What I desire doesn’t have a name yet―
Zawód
Żeglarz-przemytnik, handlarz i łowca
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
żonaty
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
6
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
15
10
Brak karty postaci
13-12-2025, 00:41

Tortuga
Wyjątkowo duża, wytrzymała i kiepska w obyciu — przesyłki dostarcza w stanie nienaruszonym.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Amodeus Nott
Czarodzieje
well fed devils behave better than famished saints
Zawód
Łamacz klątw; badacz run i artefaktów
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
12
0
OPCM
Transmutacja
22
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
9
8
Brak karty postaci
13-12-2025, 14:27

Amodeus Nott

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Dorset, 10 marca 1962

Billy,

słyszałem, że wiatr w końcu zepchnął Cię na stały ląd. Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętasz - a jeśli nie, chętnie odświeżę Ci pamięć przy kieliszku ognistej.

Twój jedyny najlepszy przyjaciel,

Amo

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Amodeus Nott
Czarodzieje
well fed devils behave better than famished saints
Zawód
Łamacz klątw; badacz run i artefaktów
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
12
0
OPCM
Transmutacja
22
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
9
8
Brak karty postaci
13-12-2025, 23:50

Amodeus Nott

Dorset, 10 marca 1962

Tam gdzie widzieliśmy się ostatnio? Nie mógłbym tego zapomnieć nawet przy pomocy obliviate.

Zapewne się spóźnisz,
zaczekam już w cieple,

Amo

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Augustus Rookwood
Śmierciożercy
paint me as a villain
Zawód
właściciel pubu, przestępca, oszust
Genetyka
Czystość krwi
metamorfomag
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
5
16
OPCM
Transmutacja
7
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
15
10
Brak karty postaci
15-12-2025, 11:17

Augustus

Cheshire, 16.03.1962

Ahoj William,

ufam, że Kasztan odnalazł Cię na lądzie, a nie na środku oceanu, bo jeszcze potrzebuję tej sowy. Uważaj, żeby nie napaskudził Ci na pokład, bo jakiś majtek będzie miał dodatkową robotę. Nic się nie chwaliłeś o żadnej wyprawie, ale i wczoraj nie widziałem Cię nigdzie w ogrodach przy Middle Temple, chociaż tłumy były spore. Jeśli zdecydowałeś się nie iść - postąpiłeś słusznie. Aż uszy więdły, gdy ten brudny złamas, Leach, wyszedł na scenę i zaczął coś tam pierdolić pod nosem. Sam nie mogłem tego słuchać, musiałem się stamtąd ewakuować, bo inaczej coś by we mnie pękło i rozpętałbym jakieś piekło. Przez to wszystko przegapiłem pojawienie się Grindelwalda. No kto by się spodziewał, że ten stary cap będzie jeszcze próbował zdziałać, do tego w Anglii? Jakbyśmy nie mieli dość problemów, Billy, mówię Ci. To jest po prostu dramat. Z jednej strony atak szlamolubów, z drugiej strony - tej pierdolnięty staruszek myśli, że przejmie władze nad światem. Chyba mu się coś pomyliło. Jeszcze im wszystkim pokażemy.
Odchodząc jednak od polityki - jak żyjesz? Jak układa się życie? To rodzinne też. Wszyscy zdrowi? Jak twoja urocza żonka? Zawsze byłem ciekaw jak sobie z nią radzisz. Z tym urokiem, rozumiesz. Używa go na tobie? Wiem, że znasz właściwe sztuczki. Podzielisz się z nimi z przyjacielem, co? Potrzebuję zamknąć swój umysł, uwzięła się na mnie jedna pólwila-harpia, naprawdę stary, to jest też jakaś komedia. Ostatnio tak mnie oczarowała, że obiecałem, że będziemy razem i stworzymy szczęśliwą rodzinę. Jeszcze jej nie powiedziałem, że tylko żartowałem. Muszę nauczyć się przed nią bronić, bo to zła kobieta jest, rozumiesz.

Niech wiatry Ci sprzyjają czy coś,

Augustus

Wygramy, a jak nie, to przynajmniej rozwalimy kilka łbów
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Augustus Rookwood
Śmierciożercy
paint me as a villain
Zawód
właściciel pubu, przestępca, oszust
Genetyka
Czystość krwi
metamorfomag
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
5
16
OPCM
Transmutacja
7
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
15
10
Brak karty postaci
25-01-2026, 21:26

Augustus

Cheshire, 04.04.1962

Ahoj William,

to już trzydzieści dwa lata, co, stary byku? A może powinienem napisać WILKU MORSKI? Tak, czy owak, mam nadzieję, że nie pływasz dzisiaj, tylko świętujesz jak człowiek na lądzie, więc możesz to uczcić i się napić bez ryzyka wyrzygania wszystkiego na burtę. O ile się nie mylę, to Twoja sowa chyba zgubiła zaproszenie na świętowanie tej niezwykłej okazji, hmmm? Bo nic nie dostałem?
Tak, czy inaczej - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin brachu! Nie jestem sentymentalny, a piękne życzenia to się składa babci i panience, którą chcesz poobracać, dlatego napiszę prosto z mostu.
Życzę Ci zdrowia, bo jak jest zdrowie, to wiadomo, jest wszystko. Pieniędzy Ci życzyć nie muszę, bo pewnie sam nie wiesz ile w rodowym skarbcu ich masz. Ty udany skurczybyku, farciarzu. Wcale nie jestem zazdrosny, ani trochę. Do tego życzę Ci, aby w każdym porcie czekała na Ciebie piękna i chętna dama, oczywiście taka bez chorób wenerycznych, żebyś do domu nie przywlókł syfa jakiego, bo Teddy się zorientuje. Pozdrów ją serdecznie, mam nadzieję, że niebawem ujrzę jej urocze liczko. Do tego życzę Ci, aby każda napotkana na morzu syrena miała nagie cycki i śpiewała ładnie, ale nie zdradliwie. Nie daj im się, pamiętaj. Niech sztormy omijają Cię szerokim łukiem, ryby biorą na przynętę z Kasztaniego łajna, no i wszystkiego czego sobie tam życzysz.
A przede wszystkim więcej wspaniałych wieczorów z rumem w moim wyśmienitym towarzystwie. Mam nadzieję, że już wkrótce obalimy kilka flaszek wspólnie. Szykujesz tę urodzinową kolację, czy nie?

Mam nadzieję, że Kasztan nie zgubił po drodze prezentu. Przesyłam Ci to, żebyś nie nudził się na morzu i nie był zdany jedynie na wyobraźnię. Może nauczysz się tego i owego, ponoć pisała to kobieta i to hit wśród czarownic. Myślisz, że właśnie tego pragną kobiety? Trochę im odbija w tych szalonych czasach. Ale cóż, jaki Minister, takie czasy. Mam nadzieję, że Teddy będą się podobać te sztuczki, których nauczysz się z tego "podręcznika".

Niech wiatry Ci sprzyjają,

Augustus

Kasztan poza kartką urodzinową z Pokątnej, która śpiewała "sto lat" w jezyku trytonów po otwarciu, przyniosła również butelkę najlepszej ognistej whisky Ogdena oraz książkę owiniętą w brązowy papier - była to powieść "50 Czarów Greya".
Wygramy, a jak nie, to przynajmniej rozwalimy kilka łbów
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Leopold Flint
Śmierciożercy
Zawód
dżokej - wyścigi na granianach
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
zaręczony
Uroki
Czarna Magia
8
0
OPCM
Transmutacja
0
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
18
20
15
Brak karty postaci
29-01-2026, 19:22

Leopold Filnt

Margate, 4 maja 1962

Billy,

Salut, kapitanie! Wypłynąłeś na głębokie wody, czy dobiłeś do brzegu?
Nott. Interesuje mnie nazwisko Nott. O ile mnie pamięć nie myli, trzymasz z niejakim Amodeusem Nottem. Zanurzę się po kolana w tych spekulacjach, bo wiemy, że pamięć rzadko sprowadza mnie na manowce, i dopowiem, że siostrą Amodeusa jest Iris. I to ona znalazła się w kręgu mojego zainteresowania. Znasz ją? Co możesz o niej powiedzieć? I czego nie powinieneś, ale i tak powiesz? Rzuć mi te koło ratunkowe.

Leopold

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Leopold Flint
Śmierciożercy
Zawód
dżokej - wyścigi na granianach
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
zaręczony
Uroki
Czarna Magia
8
0
OPCM
Transmutacja
0
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
18
20
15
Brak karty postaci
31-01-2026, 22:53

Leopold Flint

Margate, 5 maja 1962

Billy,

Naprawdę myślisz, że gdybym chciał ją przelecieć, zadałbym sobie tyle trudu, aby się o niej czegokolwiek dowiedzieć? W takim wypadku wystarczyłaby mi informacja, że jest ładna.

Ignatiusowi najprawdopodobniej ogień się pod tyłkiem pali, bo postanowił wzmocnić sojusz z Nottami, w tym celu zadecydował z tamtejszym nestorem, że mój ślub z Iris to dobry pomysł. Nie dawno poinformował mnie o tym w l i ś c i e. W liście, chociaż mieszkamy pod jednym dachem.

I nie obchodzi mnie, jakie chwasty lubi. Chcę wiedzieć czym się interesuje i czym się zajmuje, aby przygotować się na spotkanie z nią.

Pewnie. Powiedz tylko kiedy. I zaproś Amodeusa. Chcę poznać przyszłego szwagra.

Leopold

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 02-02-2026, 08:14 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.