• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Nathaniel Crouch > Genesis
Odpowiedz
Odpowiedz
Nathaniel Crouch
Czarodzieje
For a child, the loss of a parent is the loss of memory itself
Zawód
Student prawa magicznego, lobbysta
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
16
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
10
5
Brak karty postaci
08-20-2025, 20:52

Genesis
Dostojna i elegancka sowa, która towarzyszy Nathanielowi od czasów dzieciństwa. Doświadczona w transporcie listów i nocnych polowaniach, często przebywająca poza domem. Nieufna wobec obcych, szybko opuści adresata zaraz po dostarczeniu listu.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Igor Karkaroff
Śmierciożercy
his eyes are like angels
but his heart is cold
Zawód
przedsiębiorca, zaklinacz
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
25
OPCM
Transmutacja
14
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
14
15
4
Brak karty postaci
08-23-2025, 18:59

Igor Karkaroff

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Suffolk, 9 marca 1962

Szanowny Przyjacielu,

żywię głęboką nadzieję, iż niezmiennie pozostajesz w dobrym zdrowiu i samopoczuciu, a ostatnie tygodnie przesycone milczeniem z mojej strony nie stanowią niewybrednego powodu do ewentualnych dąsów ― byłbym wszakże wielce zasmucony wieścią, że na Twojej twarzy mógłby kiedykolwiek zabłąkać się lichy cień rozczarowania, tym bardziej z tak prozaicznego powodu. Pozwolę sobie jednak odłożyć dowcipy na bok ― bo, jak zgaduję, Twoje usta zdążyły już rozciągnąć się w niewymuszonym uśmiechu, a i przyczynek mojej nieobecności wydawać się może niewystarczająco satysfakcjonujący; natłok obowiązków przytłoczył mnie bardziej, niżbym sobie tego życzył, a jak śmiem mniemać, Ciebie najpewniej spotkał i ten sam los, wziąwszy pod uwagę wszystkie polityczne zawiłości i rewelacje. Coś w rodzaju skruchy, a może i nawet tęsknoty, tchnęło mnie jednak, by w najbliższym terminie odnaleźć dla nas stosowny dzień w marcowym kalendarzu ― z pewnością mamy dla siebie wiele nowin do wymiany, z pewnością jesteśmy sobie dłużni bodaj wspólną kolację. Przypuszczam, że sympatyzujesz z owocami morza i kieliszkiem czegoś mocniejszego ― utwierdź mnie jednak w przekonaniu, że za tydzień wieczorem nie masz jeszcze ustanowionych żadnych konkretnych planów. Wbrew pozorom, nie chciałbym dźwigać na ramionach brzemienia niezdanego egzaminu z prawa magicznego.
Bądź na tyle wylewny, by dać mi odpowiedź zwrotną w sprawie swoich zamiarów. Na odwrocie znajdziesz adres miejsca.

Serdeczności

Igor

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Willow Weasley
Zwolennicy Dumbledore’a
Nothing you can take from me was ever worth keeping.
Zawód
Służba w Policji Magicznej
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
22
0
OPCM
Transmutacja
21
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
10
10
Brak karty postaci
08-31-2025, 00:51

Willow Weasley

Londyn, 07.03.1962

Nathanielu,

W nawiązaniu do naszej niedawnej dyskusji poruszonej w innym liście, piszę, aby złożyć Ci propozycję - swego rodzaju zaproszenie. Jeśli chcesz pomóc naprawdę, a nie tylko ładnie uśmiechać się na gali charytatywnej, przyjdź 9 marca do południowego Londynu, dokładny adres znajdziesz na odwrocie. Trzecia po południu, nie później i nie wcześniej. Myślę, że ta wizyta rzuci nowe światło na nasze rozmowy. Nie musisz niczego zabierać, wszystko załatwię, po prostu przyjdź.

Daruj sobie garnitur, polecam wygodne ciuchy.
Jak zobaczę krawat to Cię wyśmieję!

Willow

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Wulfric Fawley
Czarodzieje
Zawód
pracownik MM
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
15
6
Brak karty postaci
09-01-2025, 16:23

Wulfric Fawley

Londyn, 7/03/1962

Drogi kuzynie,

Twoje nadzieje były zasadne i ja wyrażam podobne. Widzę, że mój powrót nie przeszedł bez echa. Lecz to prawda, odkąd zawodowe zobowiązania wyrzuciły mnie na drogę długotygodniowych wyjazdów, mam mniej czasu na towarzyskie spotkania, ale szczęśliwie Tobie niestraszne żadne wyzwanie. Ostatnio moje ścieżki zaszły się na powrót z północnym segmentem Półwyspu Bayfield. Tam historię czuć w każdym oddechu, a ruiny zamku mówią o niej więcej niż jakakolwiek książka.
Z przyjemnością skorzystam z Twojego zaproszenia. Nakreśli tylko datę. Zjawię się w towarzystwie córki. Zdążyła zatęsknić za kuzynostwem.

Z życzliwościami,

Wulfric

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Melusine Rookwood
Czarodzieje
żeby był, żeby chciał być, żeby nie zniknął
Zawód
urzędniczka, asystentka, pośredniczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
zaręczona
Uroki
Czarna Magia
10
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
7
0
Siła
Wyt.
Szybkość
4
14
11
Brak karty postaci
09-02-2025, 22:07

Melusine Rookwood

Londyn, 07 marca 1962

Mon cher,

cóż za niegodziwe czasy przyszło nam witać, jakże niesprzyjające dla kruchej tkanki teraźniejszości. Czyżby łaska Twoja odsunęła się ode mnie, cieniem znużenia przysłoniła niegdyś jaśniejące spojrzenie? Serce me rozszarpuje się na dwoje, rozkwita boleścią przy każdym wspomnieniu, gdy samotnym krokiem przemierzałam kręte uliczki naszego Paryża. Tam właśnie, wśród zapachu wypieków i szeptów brukowanych alei, przywoływałam obrazy dawnych rozmów – tych, które dziś wydają się snem na jawie, a jednak były prawdą.

Czy pamiętasz, jak bezwstydnie śmialiśmy się z wykwintnych pozorów ambasadora Turcji, którego obyczaje i maniery zdawały się obłudą samą w sobie? Jakże lekko wówczas było, jakże niestrudzenie mogliśmy igrać z powagą świata, strojąc sobie żarty z jego powłóczystych póz. Dziś jednak świat przybrał ciężar, jakiego nie dźwiga się bez wysiłku.

O, gdybyś tylko wiedział, mon cher, jak nieustannie pytam siebie – czy jeszcze mnie jakkolwiek wspominasz? Czy wykuwanie paragrafów zmieniającego się prawa, nakryło Ci wejrzenie błękitu klapkami? Niegodziwy jesteś, nie darząc mnie wejrzeniem choćby przelotnym w ministerialnym korytarzu. Zapamiętałam szczegóły, może mi opowiesz o tejże uroczej damie, co chciała się uwiesić na męskim ramieniu? Nie potrafisz zadowolić kobiet, cóż za strata.

Twoja, choć może Już niechciana,

Melusine

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Melusine Rookwood
Czarodzieje
żeby był, żeby chciał być, żeby nie zniknął
Zawód
urzędniczka, asystentka, pośredniczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
zaręczona
Uroki
Czarna Magia
10
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
7
0
Siła
Wyt.
Szybkość
4
14
11
Brak karty postaci
09-05-2025, 20:32

Melusine Rookwood

Londyn, 12 marca 1962

Mon cher,

jam róża, choć niepozbawiona kolców, niepragnąca zadawać Ci boleści.

Wiem, iż zawiniłam, moje gesty nie raz ciężyły Ci niczym nieproszony ciężar. Wiem też, że znasz mnie zbyt dobrze, byś nie pojmował, jak często zawirowania szarej codzienności potrafią uczynić ze mnie kogoś kapryśnego, zbyt łatwo ulegającego ambiwalentnym falom emocji. To nie tłumaczenie, a wyznanie – bo przecie sam widziałeś nieraz, jak chaos wnika w moje wnętrze, jak trudność dnia odbiera mi spokój, a mimo to… zawsze pragnęłam, byś był obok.

Tęsknię, Mon cher, za wieczorami spowitymi w zapach świec i ciepło melodii, które Twoje dłonie wydobywały z instrumentu z taką lekkością. Tęsknię za tym spojrzeniem, które potrafiło mówić więcej niż tysiąc zdań, i za chwilą, gdy cały świat zdawał się gasnąć, pozostawiając tylko nas.

Pragnę zadośćuczynić swym błędom, zapłacić za przewinienia, choć wiem, że żadne słowo ani gest nie zdoła w pełni wymazać tamtych chwil. Pytanie brzmi tylko jedno – czy jeszcze kiedyś zagrasz dla mnie?

Z życzliwościami,

Melusine

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Vivienne Burke
Czarodzieje
Zawód
Badaczka historii run
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
zamężna
Uroki
Czarna Magia
10
0
OPCM
Transmutacja
10
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
7
12
15
Brak karty postaci
09-09-2025, 19:44

25 kwietnia 1962

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Morty Dunham
Akolici
L'ennemi, tapi dans mon esprit, fête mes défaites
Zawód
muzyk - wiolonczelista, wróżbita
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
15
OPCM
Transmutacja
0
20
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
11
10
Brak karty postaci
09-23-2025, 19:50

Morty Dunham

Londyn, 14 marca 1962 rku

Drogi Nathanielu,

Przestań słuchać. Przestań się starać. Twoje próby są daremne. Nie da się zrozumieć czegoś, co nagina wszelkie prawa logiki i działa wbrew rozsądkowi. Po prostu, proszę, przestań przekładać cudze pragnienia nad swoje własne.
Przygotowania do recitalu chwile poczekają, bo wygląda na to, że moje towarzystwa jest jednym lekarstwo na Twoje bolączki. Spotkajmy sie pojutrze tam gdzie zawsze i o tej samej porze, co zawsze.

À bientô,

Morty

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Eliksir Wielosokowy
Eliksir Wielosokowy
Zawód
Każdy
Genetyka
Czystość krwi
metamorfomag
Sakiewka
Stan cywilny
żebracza
Uroki
Czarna Magia
OPCM
Transmutacja
Magia Lecznicza
Eliksiry
Siła
Wyt.
Szybkość
Brak karty postaci
10-04-2025, 19:57

Varya Borgin

Верхоянск, 20 kwietnia 1962 r.

Натанаэль,

nie potrafię powiedzieć, dlaczego pergamin wybrał właśnie Ciebie, ale gdy atrament rysuje litery, spoglądam na zamarznięte jezioro. Może ono jest temu winne. Anglia nie zna takich temperatur, tu akwen mrozi się aż do samego dna, zabijając całe podwodne życie. Imponująco brutalna i wszechmocna natura. Jestem teraz setki mil od domu, wśród pustych, górskich krajobrazów. Prócz naszej kompanii wokół nie ma ludzkiej, żywej duszy. Tylko stworzenia, złapaliśmy dobry trop, wkrótce znów ruszamy w drogę. I wkrótce też będę wracała do kraju, właściwie już zaraz. Gdy ostatnim razem nasze sowy krzyżowały swe lotne ścieżki, szykowałam się do podróży. Teraz pomyślałam o Tobie. Szkoda, że nie możesz tego zobaczyć. Długo nie miałam wieści. Jak się czujesz? Kilka słów od Ciebie sprawi, że będzie mi miło będę wiedziała. Zawsze potrafiłeś doskonale pisać. Ja wciąż się staram opanować tę sztukę i wciąż upolowanie dwurożca wydaje się znacznie prostsze.

Nadciąga śnieżyca. Powinnam kończyć. Chciałam tylko... napisać.

Bądź zdrów

Varya

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Varya Borgin
Czarodzieje
Zawód
łowczyni
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
5
4
OPCM
Transmutacja
5
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
19
13
Brak karty postaci
10-19-2025, 21:36

Varya Borgin

Верхоянск, 23 kwietnia 1962 r.

Натанаэль,

ja nigdy nie rozumiem, dlaczego lato tak bardzo Was cieszy, dlaczego jest Wam tak przyjemne, dlaczego tak chętnie odsłaniacie ciało dla lipcowych promieni. Może mi o tym kiedyś opowiesz? Zawsze czuję, jak słońce parzy moją skórę. Zawsze tęsknię za... zimą. Szkoda, że nie możesz ujrzeć, jaka tutaj jest piękna. Wieczna i nieposkromiona. Silna.
Naprawdę o mnie pomyślałeś? Opowiem Ci, gdy się spotkamy. Opowiem o zimie i o wielkiej Rosji.
Jutro wracam.

Już niedługo,

Varya

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 11-17-2025, 16:03 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.