• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Apollonie Crouch > Témérité
Odpowiedz
Odpowiedz
Apollonie Crouch
Czarodzieje
On ne peut régner innocemment
Zawód
persona publiczna, mentorka młodych
Genetyka
Czystość krwi
potomkini wili
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
zamężna
Uroki
Czarna Magia
4
0
OPCM
Transmutacja
4
10
Magia Lecznicza
Eliksiry
5
1
Siła
Wyt.
Szybkość
7
12
11
Brak karty postaci
08-25-2025, 16:34

Témérité
Zadziorna, skąd posiada imię. Bardzo odważna, ale też spokojna sowa, która dożyła już lat starczych. Towarzyszy Apollonie od niepamiętnych czasów; zawsze wierna. Dla innych bardzo spokojna, nie dziobie i nie atakuje.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Wulfric Fawley
Czarodzieje
Zawód
pracownik MM
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
15
6
Brak karty postaci
08-30-2025, 17:37

Wulfric Fawley

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 04/03/1982

Droga Apollonie,

Twój list bardzo mnie zaskoczył, ale tez w równym stopniu ucieszył. Wróciłem dwa dni temu z ekspedycji, zatem nowa rzeczywistość mnie jeszcze nie dopadła. Śmiem nawet twierdzić, że dopiero zaprzysiężenie nowego Ministra zapoczątkuje koniec starego i początek nowego. Nie zapominajmy jednak, że nowa, nie znaczy gorsza. I mam nadzieję, ze pomimo tych zawirowań, ty, Zacharias i dzieci jesteście dobrego zdrowia.

Skoro tak stawiasz sprawę, pomimo natłoku zobowiązań zawodowych, nie odmówię sobie przyjemności, jaką czerpię ze spotkań z Tobą. Nadmienię jeszcze, że jestem niezwykle zaintrygowany tym, co obecnie zaprząta Twoje myśli. Spotkajmy się w restauracji Andromeda na kolacji.

Do zobaczenia,

W. Fawley

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Bradford Bulstrode
Czarodzieje
Zawód
magizoolog, behawiorysta
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
zaręczony
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
19
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
14
16
12
Brak karty postaci
09-04-2025, 17:53

Bradford

Hethmere Keep, 10.03.1962

Pollie

Jakże cieszę się, że znalazłaś w tej całej swojej przeciążonej obowiązkami codzienności chwilę, by do mnie napisać. Miewam się dobrze, w domu nikt nie choruje, rezerwaty zajmują większość mojego czasu. Jak dobrze wiesz, nastał okres lęgowy i mamy wzmożone prace przy dbaniu o bezpieczeństwo stworzeń. W świecie roi się od ludzi spragnionych bogactwa, czy idiotycznej rozrywki, którzy chętnie podejmują próby wkraczania na nasze tereny. Domyślasz się więc, że w tym stanie wzmożonej czujności nie mogę pochwalić się czasem, jaki mógłbym wykorzystać na przygotowania do uroczystości. Zakładam, że nie odbędzie się ona prędzej, niż późną wiosną, bądź wczesnym latem. Primrose z pewnością ucieszy się, jeśli wykażesz chęć udania się z nią na przymiarki i zgodnie z Twoją wolą nie zdradzę jej Twoich zamiarów. Jeśli nie chcesz wywoływać w niej stresu, to może oszczędzisz jej nadmiernych nacisków?
Polowanie jest dobrym sposobem na spędzenie wolnego czasu. Uczy spostrzegawczości, cierpliwości, rozumienia natury. Nie sądzę, by był to powód do obaw, wszak sam zaczynałem w podobnym wieku.
Kandydatura nowego Ministra niepokoi także i mnie. Jego zaprzysiężenie niewątpliwie wiązać się będzie ze zmianami. Dlaczego myślisz, że miałby nałożyć takie sankcje? Obecna sytuacja opłaca się gospodarce i taka zmiana wpłynęłaby niekorzystnie.
Poza tym odnoszę wrażenie, że zamartwiając się takimi kwestiami, wyłącznie dokładasz sobie trosk. Czyżbyś odciągała myśli od innych, poważniejszych problemów? 

Z uściskami,

Bradford

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Daniel Dodge
Czarodzieje
Daniel, you did it, you made me cry. You spent ten days in bed when I asked you why
Zawód
Inwestor, Złodziej, Diler, Szmugler
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
11
5
Brak karty postaci
10-27-2025, 21:41

D. D.

Londyn, 25 marca 1962 r.

Apollonie

I po co te podchody, słodziutka? Oboje doskonale wiemy, że piszesz, bo czegoś ode mnie chcesz.

Mogę albo się tego domyślić - albo możesz po prostu mi powiedzieć. Masz szczęście, że dyskrecja to moje drugie imię.

Znasz kino "Scala", niedaleko King's Cross w Londynie? Spotkajmy się tam jutro kwadrans przed szóstą. Akurat wyświetlają "Satan in High Heels" - i tak chciałem to zobaczyć.

Daniel

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 11-17-2025, 16:08 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.