• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Rozgrywka > Mgły czasu > Poczta do Mistrza Gry
Poczta do Mistrza Gry
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Serpens
Konta Specjalne
Magia to potęga
Zawód
twórca
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
mugol
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
0
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
0
0
0
Brak karty postaci
30-07-2025, 19:11

Poczta do Mistrza Gry

W tym miejscu możesz wysłać list do Mistrza Gry, np. nauczyciela w Hogwarcie, szefa departamentu magicznego, redaktora gazety lub innej postaci NPC. Zadbaj o to, aby z listu jasno wynikało, do kogo jest on zaadresowany. 
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Leopold Flint
Śmierciożercy
To diabeł nas pociąga, dzierżąc nici końce, że w rzeczach wstrętnych dziwne widzimy uroki
Zawód
dżokej - wyścigi na granianach
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
zaręczony
Uroki
Czarna Magia
8
0
OPCM
Transmutacja
0
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
18
20
15
Brak karty postaci
29-03-2026, 15:46

Leopold Flint

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Margate, 13 maja 1962

Drogi stryju,

ufam, że przegrana Twojego ulubieńca wśród chartów nie wpłynęła drastycznie na Twoje samopoczucie. Słowem wstępu zapewniam, że mój wierzchowiec jest w dobrym zdrowiu i kondycji. Jak wiesz nie mam zwyczaju zapominać o obowiązkach, jakie niesie nasze nazwisko. Jestem wierny jego spuściźnie i pod to kształtuje każdą myśl, a także każdy czyn. Moim priorytetem jest przynieść chlubę naszemu rodowi, dlatego w tym sezonie nie uwzględniam żadnej porażki i jestem pewny, że galeony, jakie postawiłeś nam mnie w zakładach, zwrócą Ci się nawiązką i z dumą będziesz wzmiankować o mnie w towarzystwie.

Wybacz, wuju, lecz jednak nie skorzystałem z Twojej cennej rady i nie zabrałem panny Nott na spektakl w teatrze, gdyż tamtejsza atmosfera nie sprzyja spokojnej rozmowie. Zadałem sobie natomiast trochę trudu, aby dowiedzieć się czym moja wybranka się interesuje i na podstawie zebranych informacji, wybrałem na miejsce naszego spotkanie zamek Dover, co, jak mi się zdaje, okazało się dobrym wyborem, gdyż zaowocował w długą, obiecującą rozmowę, która przybliżyła mnie do poznania kobiety, z którą wkrótce połączy mnie węzeł małżeński. Niebawem dojdzie do naszego kolejnego spotkania i sądzę, że oficjalne przyjęcie zaręczynowe to tylko kwestia czasu, gdyż chciałbym uroczyście, w gronie najbliższej rodziny, potwierdzić swojej szczere zamiary względnej niej, ponieważ dama jej formatu zasługuje na każdą formę szacunku, jaką tylko mogę jej zaoferować.

Ufam, że nie będziesz mną rozczarowany.

Twój bratanek,

Leopold

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Leopoldine Flint
Czarodzieje
if i was the moon, would you still look for the stars?
Zawód
wschodząca gwiazda baletu
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
panna
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
0
5
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
13
16
20
Brak karty postaci
12-04-2026, 20:53

Leopoldine E. Flint

Margate, 14 maja 1962

Drogi stryju,

wybacz mi, proszę, tak swobodny ton listu, jednakże wciąż nie opuszczają mnie emocje po dzisiejszych derby. Cudownie było obserwować nasze rodowe konie sięgające po najwyższe laury. Czy tak jak ja zwrócił wuj uwagę na Velvet Dominion? To jego debiut w wyścigach podobnej klasy, ale przeczucie podpowiada mi, że w przeciągu najbliższych kilku wyścigów przysporzy obstawiającym jego zwycięstwo solidny dochód. Co stryj o tym sądzi?

Pragnę również zwrócić się do stryja z bardzo osobistą prośbą. Ostatnimi czasy dowiedziałam się o staraniach zmiany stanu cywilnego przez pana Rodrica Carrowa, którego miałam okazję poznać przypadkiem, gdy występował w roli gościa Teatru Arkadia, a następnie w trakcie wykonywania przez niego urzędniczych obowiązków. Ostatnich kilka dni, jak zapewne wiesz drogi stryju, również spędziłam w jego towarzystwie i w trakcie owych spotkań upewniłam się, że jego zamiary nie są tylko kaprysem, a szczerym postanowieniem powziętym ze mną w myśli. Słyszałam, że miałeś otrzymać już, drogi stryju, list oznajmiający chęci wżenienia się pana Carrowa w naszą rodzinę i jeżeli mi pozwolisz, chciałabym złożyć na Twe ręce prośbę, aby poważnie rozpatrywać kandydaturę pana Carrowa do mojej ręki. Wywarł on na mnie silne i dobre wrażenie, choć początkowo sądziłam, że jego urzędniczy temperament nie będzie mi sprzyjał, dlatego pozwoliłam sobie wystawić jego pewność na kilka prób. Z każdej wyszedł obronną ręką i z wysokimi notami, lecz rozumiem, że moje zamążpójście jest kwestią o wiele poważniejszą i daleko idącą od moich prywatnych zachcianek.

Niemniej jednak pragnę zwrócić się do stryja z najpoważniejszą z próśb. Jeżeli w oczach wuja rodowód pana Carrowa, jego przymioty i rodzinne koneksje uczynią z niego odpowiedniego kandydata do mojej ręki, prosiłabym, aby przymknął wuj oko na jego drobne potknięcia towarzyskie. Pan Carrow zdaje się być człowiekiem tak wielu myśli, że momentami nie sposób mu zdecydować, którą z nich powinien podzielić się ze światem. Podobno jest to przypadłość ludzi północy, ma mieć coś wspólnego z zimniejszym klimatem.

W ostatnich słowach pragnęłabym umocnić stryja w przekonaniu, że jakakolwiek będzie Jego decyzja, przyjmę ją z pokorą i zrozumieniem, dobro rodziny przedkładając nad zachcianki własne.

Walczyć. Wygrać. Nie żałować.

Leopoldine Esme Flint

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Primrose Bulstrode
Czarodzieje
Dobry badacz kocha się w swoim temacie
Zawód
Badaczka artefaktów i run
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
zamężna
Uroki
Czarna Magia
12
9
OPCM
Transmutacja
10
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
10
8
Brak karty postaci
14-04-2026, 21:00

Teatr „Arcadia” w Londynie

Burke Manor, 2.05.1962

Szanowni Państwo,

zwracam się do Państwa z uprzejmą, lecz zarazem stanowczą rekomendacją dotyczącą osoby Axela Devereaux, którego pragnę przedstawić jako kandydata godnego dopuszczenia do przesłuchania w Państwa szacownej instytucji.

Axel Devereaux jest młodym aktorem, który już na obecnym etapie swojej drogi artystycznej wykazuje się wyjątkową wrażliwością sceniczną, naturalną charyzmą oraz zdolnością do głębokiego wchodzenia w kreowane role jako tancerza baletowego. Jego interpretacje cechuje świeżość, autentyczność i wyczucie, które rzadko spotyka się u osób w tak młodym wieku. Właśnie ta młodość stanowi jego ogromny atut, gdyż daje przestrzeń do dalszego rozwoju i doskonalenia warsztatu pod okiem doświadczonych twórców.

Jestem przekonana, że talent Axela, odpowiednio ukierunkowany i rozwijany w strukturach Teatru „Arcadia”, ma szansę rozkwitnąć w pełni i przynieść wymierne korzyści zarówno jemu samemu, jak i Państwa zespołowi artystycznemu. To kandydat, w którego warto zainwestować czas i uwagę, gdyż jego potencjał wykracza poza przeciętność i zapowiada obiecującą przyszłość sceniczną.

Z tego względu pozwalam sobie z pełnym przekonaniem prosić o umożliwienie Axelowi Devereaux udziału w przesłuchaniu. Wierzę, że bezpośrednie spotkanie pozwoli Państwu dostrzec to, co już dziś czyni go wyróżniającym się młodym artystą.

Z wyrazami szacunku

Primrose E. Burke

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

Skocz do:

Aktualny czas: 16-04-2026, 21:23 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.