• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Leopoldine Flint > Satin
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Leopoldine Flint
Czarodzieje
to be a woman is to perform
Zawód
wschodząca gwiazda baletu
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
panna
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
0
5
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
13
16
20
Brak karty postaci
12-12-2025, 21:07

Satin
Satin jest młodą sową, zakupioną niedawno od wyspecjalizowanego trenera ptactwa pocztowego. Ma łagodne usposobienie względem swojej właścicielki. Bardzo agresywnie pilnuje przesyłek — potrafi dziobać i drapać pazurami, gdy ktoś przeszkodzi jej w wykonywaniu zadania, lecz łagodnieje, gdy akurat nie trzyma czegoś w swoich szponach.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Mistrz Gry
Konta Specjalne
Co ma być to będzie, a jak już będzie, to trzeba się z tym zmierzyć.
Zawód
Mistrz Gry
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
mugol
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
OPCM
Transmutacja
Magia Lecznicza
Eliksiry
Siła
Wyt.
Szybkość
Brak karty postaci
24-01-2026, 17:58

Ignatius Flint

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Margate, 2 maja 1962

Moja Droga Leopoldino,

obawiam się, że list Twój odnajduje mnie w nastroju odległym od dobrego. Mój najszybszy chart, faworyt ostatnich gonitw, przybiegł wczoraj do mety jako drugi, pozwalając się wyprzedzić psu Parkinsona, choć jak mniemam nie ma on najczystej krwi z linii hartów afgańskich. Jestem niezwykle rozczarowany. Wiesz, że nie toleruję słabości i porażek. Dziękuję Ci jednak, moja droga, za troskę. Ufam, że zdrowie Ci dopisuje. W ostatnim czasie pytało bowiem o Ciebie kilku kawalerów, zastanawiam się, czy nie powinienem zaprosić ich do gonitwy konnej, aby ich sprawdzić, choć wątpię, by mieli szansę choć powąchać ogon wierzchowca Twego brata.

Przechodząc do sedna Twego problemu: porzuć proszę ten melodramatyczny ton, nie przystoi on Flintowi. Nasza rodzina nie ma powodu, aby lękać się kontroli, czy rejestrów. Nasza krew, tak jak sama piszesz, broni się sama. Nasz rodowód dowodzi krystalicznej czystości naszej krwi i potęgi rodziny. Czyste sumienie i twarda postawa to zaś najlepsza tarcza przed próbami inwigilacji. Wręcz przeciwnie, moja droga Leopoldino, uważam, że próba uchylenia się od tychże formalności byłaby wysoce podejrzana i niegodna uczciwego zawodnika. Chowanie się po kątach i urkywanie to domena nędzarzy, nie zaś potomków Gideona Flinta, nie zgodzisz się ze mną, Leopoldino?

Jesteś wszak baletnicą Powinnaś przywyknąć do krwi, potu i dyscypliny, która nie ustępuje tej na boisku quidditcha, czy na arenie pojedynkowej. Zawsze sądziłem, że balet jest niczym walka ze swymi słabościami. Oczekuję więc, że potraktujesz tę sprawę tak jak winien uczynić to Flint - jak kolejne wyzwanie, które nalezy zmiażdżyć swoją determinacją. A nie jako powód do narzekań. Jeśli nie czujesz się na siłach, aby stawić czoła kilku ministerialnym pismakom i dumnie dowieść swojego pochodzenia, sugeruję zwrócić się do swego ojca, któremu powtarzałem przed laty, że Flint winien rodzić się na brytyjskiej ziemi. Dziś może wspomni moje słowa.

Miałem przyjemność zawitać ostatnio do teatru, kiedy to dawałaś pokaz swych talentów w "Dziadku do orzechów". Muszę przyznać, że Twoje fouetté podczas ostatniego aktu było wykonane z należytą precyzją, lecz brakuje ci siły w grand jeté. Lądujesz zbyt miękko, niemal z wahaniem. Popracuj nad tym, a osiągniesz perfekcję.

Pamiętaj Leopoldino: walczyć, wygrać, nie żałować.
Walcz.

Z poważaniem,

Ignatius Flint/p>

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 02-02-2026, 00:22 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.