• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Irina Macnair > Nephthys
Odpowiedz
Odpowiedz
Irina Macnair
Śmierciożercy
Wspomnienia są jak zwłoki. Po wydobyciu nigdy nie są takie same.
Zawód
kostucha, matka i rzeźbiarka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
pełna
wdowa
Uroki
Czarna Magia
0
30
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
6
5
Brak karty postaci
07-27-2025, 17:05

Nephthys
Hieroglif Nephthys Nephthys otrzymała imię na cześć egipskiej bogini zmarłych i patronki pogrzebów. Stateczna sowa emanuje podejrzanym spokojem — jak cisza zapadająca tuż przed tragedią. Jest lojalna i bezwzględna, jej obecność wydaje się zwiastować rzeczy ostateczne. Jest posłuszna i perfekcyjnie wykonuje polecenia swojej pani, dobrze pojmuje powagę powierzonej misji.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Zacharias Crouch
Czarodzieje
Zawód
pracownik naukowy Evershire College
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
żonaty
Uroki
Czarna Magia
12
0
OPCM
Transmutacja
17
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
14
12
6
Brak karty postaci
08-17-2025, 20:39

Zacharias D. Crouch

— najedź, by rozwinąć pergamin —

9 marca 1962

Szanowna Pani Macnair,

Nie będę ukrywał, iż faktycznie – w pierwszym momencie dostarczony do mnie list wywołał niemałe zaskoczenie i dopiero wczytując się w jego treść pojąłem, dlaczego do tej pory znana mi jedynie ze słuchu Pani Macnair postanowiła zwrócić się do mnie ze swoimi troskami. Tym bardziej pozostaje mi wyrazić swoje zadowolenie, że to właśnie na mnie padł cień zainteresowania i przekonanie, że jestem w stanie swoją wiedzą pokonać trudności, które napotkała Pani podczas swoich obowiązków służbowych.

Dopatruję się w tym znalezisku nie tylko kwestii, którą należy niezwłocznie rozwiązać dla dobra klientów, ale i możliwości, by zagłębić się w proces badawczy, którego jestem niezmiennie od lat największym orędownikiem. Sądzę, że będzie to również doskonała okazja, aby wreszcie spotkać się w cztery oczy i nadrobić towarzyskie zaległości.

Najbliższe dni powinny być dla mnie na tyle łaskawe, abym znalazł przestrzeń na naszą wyprawę i badania, dlatego proszę śmiało przesłać mi konkretny czas i miejsce.

Z poważaniem

Zacharias D. Crouch

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Yavor Karkaroff
Akolici
Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąć, wiecznie czyni dobro.
Zawód
Przedsiębiorca, rzemieślnik
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
żonaty
Uroki
Czarna Magia
0
30
OPCM
Transmutacja
15
8
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
6
6
3
Brak karty postaci
08-31-2025, 18:33

Yavor Karkaroff

20 marca 1962

Najdroższa Irino,

Zapewne przewracasz teraz oczyma, rozpoznając charakter mego pisma, a jednak — leż lat minęło, moja królowo trucizn? Czyż nie pamiętasz, jak wspólnie sączyliśmy krew naszych wrogów, jak w tanecznym szale depcząc ich życia, zanosiliśmy się śmiechem? Byłaś moją partnerką, moim odbiciem, a jednocześnie moją obsesją. Pamiętasz? Ja pamiętam każdy szczegół — twoje dłonie, twoje oczy, twoje kłamliwe przysięgi. Och, jak pięknie wyglądałaś, gdy dusiłaś się ze wściekłości na sam dźwięk mojego imienia.

Dlatego, jako przykładny mąż, zapraszam Cię na kolację. Wieczór tylko dla nas tak jak dawniej — bez świadków, bez przeszkód. Zatańczymy jeszcze raz, Irino. Zatańczymy tak, by ziemia drżała, a powietrze niosło echo naszego śmiechu i krzyku. Twojego krzyku.

Nie łudź się, że przyjmę odmowę. Nigdy nie byłaś kobietą, która umiała odmówić bez konsekwencji — a ja nigdy nie byłem mężem, który zadowoli się kaprysem.

Na zawsze, nieubłaganie,
w Twoim czarnym sercu,

Yavor

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Tom Riddle
Konta Specjalne
Nie ma czegoś takiego jak dobro i zło. Jest tylko władza i potęga, i ludzie zbyt słabi, by po nią sięgnąć.
Zawód
Nieznany
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
pełna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
OPCM
Transmutacja
Magia Lecznicza
Eliksiry
Siła
Wyt.
Szybkość
Brak karty postaci
10-10-2025, 18:53

Lord Voldemort

30 marca 1962

Irino,

Wiem o wszystkim, co się dzieje.
Wiem też, kto potrafi zachować rozsądek, kiedy inni pozwalają, by strach kierował ich działaniami.

Minister, Grindelwald - niech dalej próbują przekonać świat o własnej sile. Ich czas dobiega końca.

Obserwuj.
Nie działaj pochopnie.
Nie wchodź w rozmowy, których nie potrzebujesz lub nie umiesz prowadzić.
Zapamiętaj szczegóły. Zapamiętaj, co widzisz. Zapamiętaj, o czym z innymi rozmawiasz. Nie działaj, póki nie każę.
Cierpliwość jest teraz wszystkim.

Wkrótce się spotkamy.

Kiedy wezwę - odpowiesz.

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 11-17-2025, 16:03 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.