• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Freddy Krueger > Eldur
Eldur
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Freddy Krueger
Czarodzieje
zawsze budzę się za późno, nawet jeśli nie spałem
Zawód
rybak, diler
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
kawaler
Uroki
Czarna Magia
2
0
OPCM
Transmutacja
4
4
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
11
Siła
Wyt.
Szybkość
15
15
10
Brak karty postaci
08-08-2025, 21:09

Eldur
Eldur to cicha i spokojna sowa z rodziny puszczykowatych. Nie jest agresywny, choć jeśli nie zostanie doceniony potrafi się obrazić. Ma tendencję do wlatywania prosto w szybę, dlatego nie da się go nie usłyszeć.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (2): « Wstecz 1 2
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Lucinda Macnair
Śmierciożercy
Hope for the best, but prepare for the worst.
Zawód
łamacz klątw i uroków, poszukiwacz
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
zamężna
Uroki
Czarna Magia
15
1
OPCM
Transmutacja
30
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
10
10
Brak karty postaci
23-03-2026, 21:56

Lucinda Macnair

— najedź, by rozwinąć pergamin —

1 maja 1962

Freddy,

mój list może być dla Ciebie zaskoczeniem, ale ciężko mi przejść obojętnie obok tego, co zdarzyło się pod koniec marca. Coraz częściej myślę, że gdyby nie Twoja pomoc, nie udałoby mi się wyjść z tego w jednym kawałku. W podziękowaniu przesyłam Ci coś słodkiego - wiem, że to niewielki gest, ale w moim domu zdrowie i życie są o wiele cenniejsze niż wszelkie inne wartości, a Ty pomogłeś ocalić moje. Mam nadzieję, że moja sowa zastaje Cię w zdrowiu.

wszystkiego dobrego!

Lucinda

Sowa oprócz listu przyniosła również paczkę z różnymi słodyczami z Miodowego Królestwa.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Igor Karkaroff
Śmierciożercy
his eyes are like angels
but his heart is cold
Zawód
przedsiębiorca, zaklinacz
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
25
OPCM
Transmutacja
14
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
14
15
4
Brak karty postaci
10-04-2026, 13:38

Igor Karkaroff

Londyn, 2 maja 1962

Freddy,

mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku ― nie było okazji dłużej porozmawiać na zjeździe, ale to jeszcze da się nadrobić, czyż nie? Bawiłeś się dobrze? Spotkałeś jakichś dawnych znajomych? Może jakiejś starej koleżance nagle urosły piersi i po latach w końcu zauważyłeś ją w tłumie, zakochując się od pierwszego wejrzenia? W to ostatnie wierzę w najmniejszym stopniu, ale kto wie, po ostatnich doświadczeniach z Philippą być może cierpisz na jakieś nadwyżki testosteronu i miewasz podobne rozterki... Niezależnie od tego, pamiętaj o rozsądku, bo ten i w tych kwestiach jest potrzebny. Sam o tym dobrze wiem, ale nie zawsze pamiętam i potem borykam się z kłopotami, z którymi lepiej nie byłoby się musieć konfrontować, ale w szczegóły wchodzić nie zamierzam, na pewno domyślasz się, o co mi chodzi.
W sprawie Philippy ― pisałeś do niej? Kontaktowaliście się? Nie chcę być przesadnie nachalny, ale podejrzewam, że wiem doskonale, jakim typem kobiety jest i nie chciałbym chyba, żeby to przysporzyło Ci jakichkolwiek nieprzyjemności. Daj znać, jak się sprawy mają; może przy sprzyjających wiatrach znajdziemy jakiś termin do grupowej celebracji, takiej, jak ta kwietniowa, choć Twoja siostra najpewniej chwilowo nie podziela entuzjazmu dla takiego pomysłu... Niemniej, spotkać i napić możemy się też zawsze sami ― tym bardziej, że teraz zajmuję się produkcją alkoholu o wyjątkowych właściwościach, a na nich obydwu znasz się jak mało kto. Chętnie zasięgnąłbym więc opinii specjalisty ― co poprawić, co zostawić, zanim wypuścimy to ze wspólnikiem na rynek. Piszesz się na to?

Z pozdrowieniami

Igor

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Loretta Krueger
Czarodzieje
I am mine before I am ever anyone else's.
Zawód
alchemiczka, pracuje w aptece ojca
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
5
0
OPCM
Transmutacja
5
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
20
Siła
Wyt.
Szybkość
7
11
13
Brak karty postaci
13-04-2026, 22:55

Loretta Krueger

Edynburg, 5 maja 1962

Freddy,

mam nadzieję, że wszystko u Ciebie w porządku, choć zaczynam się zastanawiać, czy od Zjazdu nie zapadłeś się pod ziemię albo nie postanowiłeś prowadzić życia jakiegoś zakonnika - w absolutnej ciszy.

Wiem, że obecność siostry może burzyć rytm dnia, wprowadzać do niego chaos, do którego nie zawsze łatwo się przyzwyczaić. Wiem też, że w takim natłoku łatwo zapomnieć - o drobnych rzeczach, o listach, o ludziach, którzy gdzieś tam czekają na kilka słów. A jednak… miło by było, gdybyś czasem odezwał się sam z siebie.

Dziś odwiedziła mnie w aptece ciocia Susan. Pojawiła się jak zwykle bez zapowiedzi i niemal od progu zapytała o Ciebie. Myślę, że chciałaby się z Tobą zobaczyć. Ja zresztą też bym chciała. Powiedz, kiedy mogłabym odwiedzić Cię w Cardiff. Albo dla odmiany, Ty mógłbyś ruszyć się w końcu do Szkocji - obiecuję, że świat się od tego nie zawali.

Czekam na znak życia od Ciebie. Jakikolwiek.

Ściskam

Lora

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (2): « Wstecz 1 2

Skocz do:

Aktualny czas: 16-04-2026, 23:08 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.