• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Violet Macnair > Licho
Odpowiedz
Odpowiedz
Violet Macnair
Czarodzieje
her lips were soft like winter
Zawód
wróżbitka
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
0
5
OPCM
Transmutacja
0
10
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
19
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
10
Brak karty postaci
31-07-2025, 11:51

Licho

Młody puszczyk mszarny, który zdążył już osiągnąć duże rozmiary. Nie jest ani trochę przyjacielski, ani ufny. Adresatów korespondencji Violet mierzy oceniającym, ponurym spojrzeniem i nie przyjmuje od nich żadnych sowich przysmaków. Poinstruowany dziobie po palcach, jeśli Violet wymaga prędkiej odpowiedzi. Niesionych listów i paczek broni zaciekle. 
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Igor Karkaroff
Śmierciożercy
his eyes are like angels
but his heart is cold
Zawód
przedsiębiorca, zaklinacz
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
25
OPCM
Transmutacja
14
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
14
15
4
Brak karty postaci
08-01-2026, 21:23

Igor Karkaroff

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Suffolk, 19 marca 1962

Szanowna Pani Trelawney,

nie czuję się wystarczająco uprawniony do tego, by tą cherlawą i nieproszoną korespondencją zajmować Pani zbyt wiele czasu, ale spoczywa chyba na mnie dziwne poczucie obowiązku.
Obowiązku, by donieść, że się Pani nie myliła. Że cała treść Pani przewidzenia okazała się, bądź co bądź, gorzką prawdą, której bynajmniej słyszeć nie chciałem, lecz za którą niezmiennie pozostaję wdzięczny. Zasygnalizowała mi Pani czujność i jej nie straciwszy, bliską osobę przyłapałem na kłamstwie ― a jego forma i charakter były jak żywcem wyjęte z przekazanej wieszczby. Ciekawość jutra i podziw dla Pani talentu nakazywałyby poprosić Panią o kolejne to spotkanie, o kolejny wyrok, z nadzieją na coś bardziej, tym razem optymistycznego, ale... o niektóre rzeczy chyba lepiej nie pytać. Niepewność związana z odkryciem kłamstwa obudziła we mnie wprawdzie dylemat, czy wyjazd z kraju nie byłby dla mnie w tej sytuacji korzystniejszym rozwiązaniem, ale może o tym nie powinien już chyba decydować układ gwiazd i planet.
Niemniej, w charakterze skromnego podziękowania przesyłam Pani coś słodkiego, wraz z życzeniami zdrowia i pomyślności. Proszę tego wyjątkowego daru nigdy nie zaniedbywać.

Z wyrazami szacunku

Igor Karkaroff

Do listu dołączono Czekoladową żabę.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 10-01-2026, 09:35 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.