• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Wielka Brytania > Anglia > Inne miejsca > The Peak District (Derbyshire)
The Peak District (Derbyshire)
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Mistrz Gry
Konta Specjalne
Co ma być to będzie, a jak już będzie, to trzeba się z tym zmierzyć.
Zawód
Mistrz Gry
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
mugol
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
OPCM
Transmutacja
Magia Lecznicza
Eliksiry
Siła
Wyt.
Szybkość
Brak karty postaci
10-07-2025, 23:49

The Peak District (Derbyshire)
Jest to kraina łagodnych wzgórz, rozległych dolin i kamiennych murków, które przecinają zielone pastwiska jak pajęcza sieć. To miejsce, gdzie horyzont wydaje się nieskończony, a krajobraz zmienia się z każdą porą roku: od kwitnących łąk po surowe, wietrzne wrzosowiska. Cisza tu nie jest pusta; jest pełna śpiewu ptaków, szumu wiatru i dalekich dźwięków owiec rozrzuconych po zboczach. W wioskach zbudowanych z jasnego kamienia czas płynie nieco wolniej. Na rynku rozbrzmiewa gwar wiejskiego targu, a z małych piekarni unosi się zapach świeżego chleba. Polne ścieżki prowadzą przez stare mury z suchego kamienia, między żywopłotami i dzikimi kwiatami, a gdzieniegdzie wśród łąk widać ruiny dawnych farm i młynów. Wędrowcy mijają się na szlakach z lekkim skinieniem głowy, a potoki i strumienie prowadzą przez doliny jak naturalne ścieżki.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (2): « Wstecz 1 2
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Cybil Burke
Czarodzieje
"Seek and ye shall find," they say, but they don't say what you'll find.
Zawód
łamacz klątw
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
panna
Uroki
Czarna Magia
5
1
OPCM
Transmutacja
19
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
15
11
Brak karty postaci
20-02-2026, 23:59
Kuzynka dokończyła za mnie, co znaczył ten odrażający zapach. Zostawiłam to mimo wszystko bez komentarza - mój zniesmaczony grymas był odpowiedzią.
- Osobiście wydaje mi się, że krew była ciekawym tematem już dla prehistorycznych mędrców. - Czerwony życiodajny płyn, który płynął w naszych żyłach, wcześniej mógł być większą zagadką. Symbol życia, który płynął w naszych żyłach, mógł przyciągać nawet taką czarnomagiczną uwagę. Niemożliwe było stwierdzić, kto pierwszy sięgnął po niemoralne praktyki. To jak zapytać - co było pierwsze, jajko czy kura?
Wychodzimy z tego pomieszczenia i wracamy tą samą, a zarazem jedyną drogą:
- Miejmy nadzieję, że do czasu powrotu tunel się nie zawali. Nie jestem pewna, jak stabilna jest ta ziemia - Wzdycham ciężko, podświetlając sobie ziemiste ściany wkoło. - Cud, że przetrwało to, do czasów dzisiejszych. - Dodaję jeszcze po chwili, żeby umilić nam powrót do domu, odwracając uwagę od wcześniejszego, przerażającego znaleziska.
Wspinamy się po schodach, teraz uważnie. Dobrze, że zbiegając do Prim, nie wywróciłam się, bo mogłoby to się źle skończyć. Spadłabym jeszcze razem za nią, a znając moje szczęście, miałabym większe obrażenia, niż starsza kuzynka.
Gdy wyszłyśmy, schody zareagowały same i ponownie przykryła je warstwa ziemi.
- Dla pewności spróbuję zabezpieczyć jeszcze ten teren. - Czary, których zamierzałam użyć nie należały do najłatwiejszych, ale chciałam przynajmniej spróbować. - Repello Muggoletum. Salvio Hexia. - Skupiam się, wykonując wyuczone już gesty nadgarstkiem.
Niezależnie od efektu, decydujemy się deportować do Derbyshire.

1. Repello Muggoletum | Próg: 65 | k100 + 19
2. Salvio Hexia | Próg: 85 | k100 + 19

zt
1x k100 (Repello Muggoletum):
34
1x k100 (Salvio Hexia):
80
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (2): « Wstecz 1 2

Skocz do:

Aktualny czas: 02-03-2026, 17:59 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.