• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Leonie Figg > Dąb
Dąb
Odpowiedz
Odpowiedz
Leonie Figg
Akolici
he was hanged from the gallows that he built for me.
Zawód
magibotaniczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
panna
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
8
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
13
Brak karty postaci
11-09-2025, 11:20

Dąb
Leciwy puchacz o przyjemnym usposobieniu. Garnący się do ludzi, domagający się przekąsek, na które sam nie musi polować, lubiący dotyk i pieszczoty. Nie jest najbystrzejszą sową w czarodziejskim świecie, ale przynajmniej można mieć pewność, że nigdy nie dziobnie, ani nie podrapie. Większość czasu spędza na ulubionej żerdzi, obserwując otoczenie.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (2): « Wstecz 1 2
Odpowiedz
Odpowiedz
Ambrose Day
Czarodzieje
It's strange what desire will make foolish people do
Zawód
magipolicjant, dawna gwiazda Quidditcha
Genetyka
Czystość krwi
potomek wili
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
żonaty
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
16
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
12
10
Brak karty postaci
06-01-2026, 02:43

Ambrose Day

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 9.03

Droga Leonie,

Wyjątkowo nie przesyłam zamówienia od Dolores Day, bo powiedziała, że prześle je sama, a że nie wie, że tu pracujesz to prześle je bezpośrednio do Twojego Szefa. Nie sądzę, by do jego obowiązków należało czytanie zamówień, ale mama zawsze wie lepiej. Myślę, że przed jej przyszłym zleceniem już się pogodzimy (ja i mama, nie ja i Ty) i znowu będziesz mogła spodziewać się listy w liście ode mnie. Przy okazji, jeśli nie obowiązuje cię dyskrecja klienta (przypomnę jednak, że mnie obowiązuje dyskrecja dobrego sąsiada, więc wydaje mi się sensowne wymienić informacjami w zamian za dyskrecję), czy Dolores zamawiała kiedyś u Was jakieś... niestandardowe rośliny? Toksyczne na przykład? Wiem, że samemu mam listę zakupów, ale ona wie, że jej nie rozumiem.
Prosiłaś o informacje o Twojej rodzinie, więc zapewniam Cię, że wszyscy są zdrowi i mają się dobrze. Moja mama nadal uważa, że piecze szarlotkę lepszą niż Twoja mama (nie mam jak porównać, ale mogę spytać Titusa). Twój ojciec nadal chodzi na ryby z Titusem. Twój brat nadal zupełnie nie zna się na Quidditchu i kibicuje niewłaściwej drużynie.
Jeśli oczekujesz więcej detali, to napisz mi proszę konkretnie jakich.

Z poważaniem,

A. Day

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Moira Sanderson
Akolici
It's gotta happen, happen sometime
Maybe this time I'll win
Zawód
Naukowczyni, magichirurg
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
pełna
wdowa
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
5
5
Magia Lecznicza
Eliksiry
24
5
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
5
Brak karty postaci
08-01-2026, 10:53

Moira Sanderson

— najedź, by rozwinąć pergamin —

15 kwietnia 1962

Leonie,

Wracam pamięcią do listu, który otrzymałam kilka dni temu. Byłam trochę zajęta, mam nadzieję, że w międzyczasie nie przehandlowałaś sowy i wciąż jesteś w zasięgu. Poza tym coś przypomniało mi o Tobie, chyba nie bez przyczyny.

Rozmawiałam z Twoją matką, ale bardzo krótko. Trochę się posprzeczałyśmy. Zarzuciła mi w efekcie, że kiedy ostatnio z Tobą rozmawiałam, nie odniosłam żadnego efektu i dodatkowo zarzuciła mi, że nie chcę jej pomóc oraz jak zawsze stoję ością w gardle rodziny. Jako, że w międzyczasie - pomiędzy moim pobytem w Cardiff, a ponownym spotkaniem z Isadorą - odbyło się całe te spotkanie w domu Medicich i czuję, że wolę mieć po swojej stronie Ciebie, nie ją - zdradzę Ci, że wcześniej strasznie się przede mną korzyła. Dałam się nabrać, wczoraj nie była już tak łagodna.

To prawda, że nie powiedziałam jej gdzie przebywasz, właściwie nie powiedziałam jej niczego i chyba nie chcę tego zmieniać. Masz swoje życie, jesteś dorosła, weźmiesz się w garść i dasz radę bez nich, jeżeli właśnie tego chcesz.

Mogłabyś zająć się Henry'm przez kilka wieczorów w tym miesiącu? Opiekunka nie da rady, a ja mam umówione kilka ważnych spotkań. Dostaniesz kieszonkowe i zabiorę Cię w maju pod Flemouth na przejażdżkę.

Pozdrawiam,

M. Sanderson

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (2): « Wstecz 1 2

Skocz do:

Aktualny czas: 11-01-2026, 00:46 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.