• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Zacharias Crouch > Fineus
Odpowiedz
Odpowiedz
Zacharias Crouch
Czarodzieje
Zawód
pracownik naukowy Evershire College
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
żonaty
Uroki
Czarna Magia
12
0
OPCM
Transmutacja
17
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
14
12
6
Brak karty postaci
08-11-2025, 11:16

Fineus
Malutka sowa gatunku Glaucidium passerinum z niewybrednym poczuciem humoru. Zwykle pojawia się w najmniej oczekiwanych momentach wylatując z najdziwniejszych miejsc. Czasami zakrada się tak, aby przestraszyć odbiorcę poczty.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Irina Macnair
Śmierciożercy
Wspomnienia są jak zwłoki. Po wydobyciu nigdy nie są takie same.
Zawód
kostucha, matka i rzeźbiarka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
pełna
wdowa
Uroki
Czarna Magia
0
30
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
6
5
Brak karty postaci
08-17-2025, 12:34

Irina Macnair

— najedź, by rozwinąć pergamin —

8 marca 1962 r.

Szanowny Panie Crouch,

pozostaje wielce przekonana, że Pan i Pańscy bliscy doświadczacie pomyślności i jesteście wolni od trosk. Głęboko ubolewam, że nie było nam dane poznać się wcześniej i wierzę, że list mój może wydać się Panu zaskakujący. Intencja moja pozostaje jednak czysta i pełna powagi. Przemawiam jako kobieta konkretna i skrupulatnie podchodząca do bolączek moich klientów, a życzliwe głosy o Pana niezwykłej wiedzy wydają się być odpowiedzią na tajemnicę, o której chciałabym Panu opowiedzieć. Jakiś czas temu moja firma otrzymała zlecenie renowacji dawnych londyńskich krypt pewnej rodziny czarodziejów. W podziemnym korytarzu natrafiliśmy na niewielkie pomieszczenie, a w nim ślady, jak mniemam, po rytuale. Miejsce to okazało się być wolne od przekleństw, lecz w jego wnętrzu wciąż znajduje się coś, czemu przyjrzeć powinien się ktoś, kto dobrze zna magiczną sztukę rytualną i stare praktyki wróżebne.

Czy byłby Pan gotów podjąć się oględzin i poszukać odpowiedzi na mnożące się przy tej sprawie pytania? Właściciele grobu poniosą koszty, ale oczekują również profesjonalizmu. Ufam, że tak ceniony naukowiec będzie potrafił zmierzyć się z tajemnicami tych podziemi. Potrzebuję najlepszego fachowca i wierzę głęboko, że to Pan nim jest. Wszak to Pańska rodzina od wieków stoi na straży naszych czarodziejskich świętości.
Z chęcią opowiem więcej o tej sprawie, gdy spotkamy się pod murami krypty.

Proszę o pilną informację, czy zgadza się Pan podjąć tego zadania, a podeślę adres i informację o porze spotkania.

Z poważaniem,

Irina Macnair

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Gethen H. Scamander
Czarodzieje
Zawód
Pracownik MM
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
13
10
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
10
5
Brak karty postaci
09-28-2025, 11:03

Gethen H. Scamander

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Reading, 10 Marca 1962 r.

Szanowny Panie Crouch

Mam nadzieję, że mój list zastanie Pana w dobrym zdrowiu. Pozwoliłem sobie napisać do Pana, ponieważ doszły mnie słuchy, że specjalizuje się Pan w badaniach nad Jasnowidzeniem. Osobiście nie zgłębiam tego tematu jako badacz, ale los obdarzył mnie tym darem, choć czasem myślę o nim, jak o  przekleństwie.
Jestem świadomy, że niektóre sny, lub wizje to nie wynik wyobraźni. Lecz ilość pytań zaczyna przerastać moje własne hipotezy i tezy.  Stąd wzięła się myśl, aby do Pana napisać i zaproponować spotkanie. Pragnę zrozumieć jak najwiecej i sprawdzić, czy istnieje szansa abym mógł bardziej nad tym panować. Jeśli uzna Pan, że mój przypadek może się przydać do badań, nie widzę przeszkód, ponieważ nie mam wiele do stracenia, a więcej do zyskania.
Pozdrawiam Pana serdecznie i proszę o wiadomość, czy znajdzie Pan dla mnie czas.

Z wyrazami szacunku

Gethen H. Scamander

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 11-17-2025, 14:02 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.