- Odpowiedz na posta
Atticus Lestrange
— najedź, by rozwinąć pergamin —
Falmouth, 16.03
Przyjacielu,
Mam nadzieję, że list zastanie Cię w dobrym zdrowiu. Ostatnio nie mieliśmy zbytnio okazji, by nadrobić zaległości, a jest kilka kwestii, które chciałbym z Tobą omówić. Znajdziesz czas w tym tygodniu? Domyślam się, że w pracy urwanie głowy, ale z drugiej strony - czy kiedykolwiek było inaczej? Poza tym słyszałem, że Audelia zdążyła już pochwalić się ostatnimi ocenami z eliksirów. Mam nadzieję, że nie wymusiła na Tobie żadnego prezentu? (twierdzi, że nie)
Z pozdrowieniami,
Atticus
- Odpowiedz na posta
Francesca Goldsmith
Londyn, 29 marca 1962
Panie Prince
Zwracam się do Pana z prośbą o spotkanie. Przejęłam śledztwo dotyczące śmierci Millicent Fawley, której sekcją zajmował przed rokiem Arthur Rowling. Niech mu się wiedzie na emeryturze, lecz nadal potrzebować będę informacji. Przekazano mi, że był Pan jego bliskich współpracownikiem i będzie mógł mi Pan pomóc rozszyfrować jego zapiski. Proszę wyznaczyć datę spotkania, dostosuję się.
Z poważaniem
Francesca Goldsmith,
Biuro Aurorów
- Odpowiedz na posta
Morty Dunham
Londyn, 27 marca 1962
Jaspi,
Byłem w wczoraj na oddziale, ale Cię nie zastałem. Jak upłynął Ci czas w Endyburgu? Znalazłeś tam spokój? Nie uciekłeś przed szczęściem? Lub - na co skrycie liczę - całkowicie Cię popchnęło i teraz pławisz się w jego luksusie, zapominając o całym świecie?
Jeżeli zgadłem, nie odpisuj, łap tę chwilę
M.
- Odpowiedz na posta