Serpens
>
Zakątki świata
>
Pokój Życzeń
>
Wygaszacz
>
Działy osobiste postaci nieaktywnych
>
Victor Volant
>
Kurtyzana

- Odpowiedz na posta
Amelia Plumpton
— najedź, by rozwinąć pergamin —
Hogwart, 2 marca 1962
Drogi Victorze,
Nie wiem, czy Twoja sowa mnie znajdzie (mam nadzieję, że nie odda listu w ręce wścibskich prefektów!), ale muszę to napisać: odkąd usłyszałam Twój głos na balu zimowym, nie mogę przestać o Tobie myśleć. Znikam z tobą w pelerynie brzmi od tamtej nocy w mojej głowie — i szczerze mówiąc, gdybyś naprawdę zaproponował, żebym zniknęła z Tobą, nie wahałabym się ani sekundy.
Ostatnio doszły mnie słuchy, że macie zaplanowany koncert w Hogsmeade na koniec tej wiosny... Zastanawiałam się, czy przypadkiem nie potrzebujesz kogoś, kto poda Ci miksturę na gardło przed występem? Albo po prostu kogoś, kto potrafi nucić cicho do ucha po koncercie? Domyślam się, że zrobienie takiego show wymaga wyjątkowego nadwyrężenia strun głosowych — na szczęście dość dobrze znam się jednak na alchemii i nie miałabym nic przeciwko, by usługiwać Ci tego dnia za kulisami. Zupełnie za darmo, bo samym wyróżnieniem byłaby dla mnie okazja do krótkiej chociaż rozmowy w cztery oczy.
Obiecuję, że nie zdradzę nikomu, jeśli naprawdę używasz zaklęcia, żeby ten głos brzmiał tak nieprzyzwoicie dobrze. Tym samym, na razie podsyłam zaledwie czekoladki — na osłodę życia w tej zapracowanej codzienności.
Z uściskami uznania i życzeniami dalszych sukcesów
Największa Fanka, Amelia Plumpton ♥
- Odpowiedz na posta