• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Michael Scaletta > Bianca
Odpowiedz
Odpowiedz
Michael Scaletta
Czarodzieje
wolność — kocham i rozumiem
wolności oddać nie umiem
Zawód
kradnie, co popadnie
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
kawaler
Uroki
Czarna Magia
8
0
OPCM
Transmutacja
11
15
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
7
10
Brak karty postaci
07-29-2025, 19:02

Bianca
Bianca to śnieżnobiała sowa o przenikliwych, żółtych ślepiach. Jej lot jest niemal bezszelestny i zdaje się korespondować z manierami właściciela. Choć wygląda dostojnie i spokojnie, w duszy ma temperament podróżniczki: jest pewna siebie, szybka, czasami też kapryśna.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Philippa Moss
Akolici
Musimy mieć wytrwałość i ponad wszystko wiarę w siebie. Musimy być pewne, że mamy do czegoś talent.
Zawód
barmanka, matka niuchaczy
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
panna
Uroki
Czarna Magia
25
0
OPCM
Transmutacja
16
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
11
11
Brak karty postaci
08-24-2025, 21:16

Philippa

— pergamin przyklejony do balkonowych drzwi —

Cardiff, 5 marca 1962 r.

M.,

nie było cię w chacie. Pukałam. Balkon też zamknąłeś, a nie planowałam się tak chamsko włamywać... Chciałabym, żebyś przyszedł dzisiaj wieczorem, o dwudziestej pod ten słup, gdzie nas w zeszłym roku wylegitymowali, jak staliśmy na fajce. Pamiętasz? Było wtedy tak strasznie gorąco. W każdym razie przyjdź, proszę. Bardzo mi ostatnio pomogłeś i przygotowałam coś miłego.

Philippa

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Philippa Moss
Akolici
Musimy mieć wytrwałość i ponad wszystko wiarę w siebie. Musimy być pewne, że mamy do czegoś talent.
Zawód
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
panna
Uroki
Czarna Magia
25
0
OPCM
Transmutacja
16
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
11
11
Brak karty postaci
10-18-2025, 21:55

Philippa

— pergamin pochlapany rumem —

Cardiff, 28 kwietnia 1962 r.

M.,

wiesz, że wczoraj Szemrany Jack zszedł wreszcie na ląd ze swoją załogą? Przysięgam, z pół roku chłopów nie widziałam. Przechwalają się, że znaleźli jakiś legendarny skarb. Teraz całą bandą siedzą w tawernie i robią niezłą rozróbę, schowałyśmy się z dziewczynami w kuchni, ale zaraz będę musiała tam wrócić i zrobić porządek.

Właściwie to piszę, bo nie widziałam cię już od kilku dni. Nie wiem, gdzie się szlajałeś ostatnio, ale chciałabym Cię o coś zapytać. Będziesz na zjeździe w Hogwarcie za dwa dni? Może wybralibyśmy się razem? Dziesięć lat temu byłam kimś innym, byłam zupełnie inna od Philippy, którą znasz. Pergamin to kiepski pomysł, by się nad tym teraz rozwodzić, ale chyba nie chciałabym tam wracać sama i na pewno poczułabym się lepiej, gdybyś poszedł ze mną. Pamiętam te wszystkie wredne dziewczyny - dziś pewnie kopnęłabym każdą po kolei w dupsko i wygoniła do Zakazanego Lasu, ale wtedy nie potrafiłam. Trochę nie wiem, czego się tam spodziewać. Chodź ze mną, M. Obiecuję Ci wszystkie tańce.

Philippa

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Philippa Moss
Akolici
Zawód
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
panna
Uroki
Czarna Magia
25
0
OPCM
Transmutacja
16
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
11
11
Brak karty postaci
10-19-2025, 09:18

Philippa

— pergamin pochlapany rumem —

Cardiff, 28 kwietnia 1962 r.

M.,

to będzie szybciej, niż myślisz, Michaelu. Do rana przewalą wszystko na dziwki i rum, jak tak dalej pójdzie. Już teraz zaczynają nam się kończyć zapasy. Zaraz im wystawię rachunek za wybite okna i połamane taborety. No i mogliby się wreszcie nauczyć, gamonie, że moje ciało nie jest na sprzedaż. Nogi im z dupy powyrywam, jak jeszcze raz się któryś przypałęta. Ale nieważne.

Ja mam nadzieję, że wreszcie wrócisz. W domu jest zbyt nudno, gdy wiem, że za ścianą nie koczuje mój ulubiony sąsiad. Głośna muzyka z gramofonu już tak nie cieszy, gdy wiem, że Cię tam nie ma po drugiej stronie, wiesz? Ktoś mi kiedyś powiedział, że jak Cię wywalają przez drzwi, to wchodzisz oknami. Tym razem nie musisz, możesz tam wrócić jak ten król, cały w złocie. A ja będę u Twojego boku. Coś czuję, że niektórym naszym szkolnym druhom opadną szczęki. Założę najlepszą kieckę. Zajrzę do Ciebie po robocie, jak przeżyję ten cholerny nalot. Powiesz mi, co tam kombinujesz, mój cwaniaczku. Tańcem Cię nie martw, idzie mi to całkiem nieźle, wszystkiego Cię nauczę, obiecuję.

Cieszę się, że się zgodziłeś.

Philippa

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 11-17-2025, 14:06 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.