• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Elizabeth Evans > Agrafka
Odpowiedz
Odpowiedz
Lizzy Evans
Zwolennicy Dumbledore’a
have a kind heart, fierce mind & brave spirit
Zawód
Kadetka aurorska
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
mugolak
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
10
0
OPCM
Transmutacja
12
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
6
10
Brak karty postaci
26-08-2025, 18:53

Agrafka
Agrafka jest relatywnie młodą sową, pierwszą, którą Lizzy kupiła za swoje własne pieniądze. Momentami potrafi się rządzić i nie słucha, jednak jej właścicielka nie ustaje w staraniach, aby wreszcie ją w pełni wytresować.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Margaret Davies
Czarodzieje
Blackbird, fly
Into the light of the dark black night
Zawód
ścigająca Os z Wimbourne
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
mugolak
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
4
9
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
14
24
Brak karty postaci
28-12-2025, 23:27

Peggy Davies

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 19 marca 1962

Najdroższa Lizzy,

Nie wiem czy wiesz, ale posiadanie takich przyjaciół jak Ty to ogromne szczęście, dlatego samolubnie chciałabym Ci życzyć sto lat, a może nawet więcej. Mam nadzieję, że Merlin będzie łaskawy i spełnią się wszystkie Twoje marzenia, te małe i duże. Jeżeli tak się nie zdarzy to utnę z nim pogawędkę, nie wiem jeszcze jak, ale coś wykombinuję.

Przez ostatnie dni zastanawiałam się czego mogłabym Ci jeszcze życzyć i przygotowałam krótką listę. Pozwól, że ją przytoczę:

1. Życzę Ci przystojnego, wysportowanego, mądrego, zaradnego, lojalnego i bogatego mężczyzny,
2. Życzę Ci wytrwałości na kursie aurorskim, bo widzę jak bardzo się starasz,
3. Życzę Ci wypełnienia połowy Azkabanu złapanymi przez Ciebie przestępcami,
4. Życzę Ci stanowiska Szefa Biura Aurorów, bo nikt tam nie zrobi takiego porządku jak Ty,
5. Życzę Ci wiecznie pięknej cery i lśniących włosów,
6. Życzę Ci pięknego domu z ogrodem albo przestronnego mieszkania w mieście (w zasadzie nigdy o tym nie rozmawiałyśmy, więc nie wiem o jakim domu marzysz, ale takiego Ci życzę) – i przy okazji sobie takiego samego po sąsiedzku,
7. Życzę Ci dalekiej podróży, takiej ekscytującej, którą będziesz potem wspominać przez lata,
8. Życzę Ci miejsc pod sceną na każdym koncercie,
9. Życzę Ci dużo uśmiechów i mało smutków,
10. Życzę Ci dużo zdrowia, bo jak zawsze powtarzała moja babunia, bez tego nie ma nic.

Przyznaję, że lista ciągnie się dalej, ale muszę sobie zostawić jakieś życzenia na przyszły rok. Do listu dołączam świeżutką debiutancką płytę Boba Dylana, który – zdaniem sprzedawcy – jest geniuszem i z pewnością osiągnie coś wielkiego w branży muzycznej. Cóż, jeżeli faktycznie tak się stanie, będziesz mogła wspominać, że jego pierwszą płytę dostałaś ode mnie.

Jeszcze raz wszystkiego najlepszego, ściskam i całuję,

Peggy

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 11-01-2026, 00:46 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.